КРЕМАСТА ЧОРБА ОД КРОМПИРА И МЛЕВЕНОГ МЕСА: Чорба за целу породицу
Топла и кремаста ова чорба са кромпиром и млевеним месом савршено је решење за обилан ручак или вечеру. Са додатком павлаке и ароматичног зачина, сваки залогај је право уживање.

ФОТО: Novosti
Састојци
- 600 гр млевеног меса (говеђег или мешаног)
- 400 мл павлаке
- 2500 мл чорбе (повртне или говеђе)
- 800 гр кромпира исецканог на коцкице
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица бибера
- 1 кашичица мушкатног орашчића
Опциони састојци
- 1 главица црног лука, исецкана
- 2 чена белог лука, ситно сецкана
- свеже зачинско биље (першун)
Начин припреме
Припрема меса
У великој шерпи на мало уља пропржите црни и бели лук до стакласте боје.Додајте млевено месо, посолите и побиберите, па пржите док не добије златно-браон боју.Додајте исецкани кромпир и чорбу у шерпу.Доведите до кључања, смањите ватру и кувајте 20–25 минута, док кромпир не омекша.Умешајте павлаку и мушкатни орашчић.Кувајте још 5–7 минута на лаганој ватри, уз повремено мешање, да се укуси сједине и супа постане кремаста.
Сервирање
По жељи додајте свеже сецкани першун.Послужите топло као обилан и хранљив оброк.
Пријатно!

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

УЖАС - ДА СЕ ПРЕВРНЕ ЖЕЛУДАЦ: Упали где производе крофне намењене ЦГ приморју - затекли су ХОРОР сцене (ВИДЕО)
Крофне су за многе једна од најпознатијих и најомиљенијих посластица на свету, али после гледања снимка који нам стиже из Црне Горе питање је како ћете убудуће гледати на оне куповне.
13. 09. 2025. у 17:03 >> 17:10
Коментари (0)