ПОСНА САЛАТА СА ПАПРИКАМА: Једноставна, богата и пуна укуса
Комбинација печене паприке и кикирикија даје јој пуноћу укуса, док је подједнако укусна и као посно и као мрсно јело. Када не постите, посни мајонез можете заменити класичним – укус ће бити још интензивнији.
ФОТО: Novosti
Састојци
- 150 гр печеног кикирикија (комбинација сланог и несланог)
- 6–7 печених црвених паприка
- 1 мањи празилук
- 1 конзерва туњевине (комади)
- 4–5 чена белог лука
- 200–300 г посног мајонеза
- со, бибер и оригано по укусу
Припрема:
Кикирики изблендајте али не много ситно. Ољуштене, печене црвене паприке исеците на тракице и добро их исцедите од вишка течности. Празилук ситно исецкајте, посолите и оставите да одстоји неколико минута, па га потом добро оцедите. Бели лук ситно исецкајте а туњевину пажљиво оцедите од уља. Све састојке сједините у већој посуди, додати мајонез и добро промешате. Зачинити сољу, бибером и ориганом по укусу.
Пријатно!
Препоручујемо
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)