ВОЋНА ЧОКОЛАДНА ЧАРОЛИЈА: Ако волите вишње, ово је најбржа и најлакша торта коју ћете обожавати
Умутите путер, шећер и ванилин шећер, па убаците једно по једно јаје и лагано мутите.

Фото: Профимедиа
Јогурт и брашно са прашком за пециво и маком додајте у припремљену смесу, кратко мутите, тесто сипајте у плех и пеците у загрејаној рерни на 180 степени око 40 минута. Умутите шлаг са водом и ставите у фрижидер да се охлади.
За то време, очистите вишње, извадите коштице, па када се шлаг добро стегне, распоредите га преко коре и поређајте вишње. Истопите чоколаду са мало маргарина и филујте торту. Украсите је по жељи, најбоље комбинацијом црвеног (смрзнутог) воћа.
Потребно је:
- 500 г вишања
- 200 г путера
- 200 г шећера
- кесица ванилин шећера
- 4 јајета
- 300 г брашна
- прашак за пециво
- 50 г млевеног мака
- 200 мл млека
- шоља јогурта
- 200 г чоколаде за кување
- 100 г шлага

ЦЕО ШИД ТУГУЈЕ ЗА ЛЕПОМ МИЛАНОМ: Девојка (26) трагично преминула, данима се опраштају од ње на друштвеним мрежама
ДЕВОЈКА Милана Мишић (26) из Шида трагично је преминула 15. јула, а на вечни починак испраћена је два дана касније у пратњи неутешне породице, пријатеља, рођака и многобројних суграђани који се данима од ње опраштају на друштвеним мрежама.
27. 07. 2025. у 08:48

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво
НИВО Јадранског мора ће, према пројекцијама, до краја века порасти 35 центиметара (цм), што ће угрозити обалска подручја, посебно подручје Аде Бојане и делове Бококоторског залива, наводи се у прошлогодишњем Нацрту Националног плана Црне Горе за прилагођавање на климатске промене.
25. 07. 2025. у 08:55
Коментари (0)