Колач који се НЕ ПЕЧЕ и има само једну ману - мора да одстоји
ТИРАМИСУ може да се направи у лепој, дубокој посуди, а најбоље је уколико одаберете провидну, стаклену. Међутим, ако почну пишкоте да се ломе - не очајавајте, већ извадите чаше и завршите слаткиш.

Фото: А. М.
За тирамису је најважније све припремити и тек онда почети са прављењем колача. Дакле, прво направите кафу и шлаг, па тек онда засучите рукаве.
Једина мана овог колача је што мора да се охлади да би добио познати укус. Дакле, припрема се неколико сати раније или, још боље, дан пре.

Фото: А. М.
Састојци за тирамису:
* кутија слатких пишкота
* 125 грама слатке павлаке
* 2 јајета
* 2 кашике шећера у праху
* 200 грама маскарпоне сира (или крем сира)
* 50 грама какаоа
Припрема тирамису:
Прво се скува кафа у шерпици довољно широкој да могу да се умачу пишкоте. Обично је то нес-кафа, али може да буде и црна. Кафа ће бити укуснија ако се дода мало рума и кашикица какао праха. Кафа се склони са рингле да се охлади.
Направи се шлаг од слатке павлаке и стави у фрижидер.

Фото: А. М.
Ко воли слађе, кафу у коју се умачу пишкоте може да заслади шећером.
Прво се умуте два жуманца са две кашике шећера у праху. Када се добро улупају, дода се маскарпоне (или крем) сир и шлаг од два беланца која се умуте у другој посуди. Добро се помеша и дода пола павлаке из фрижидера, а остатак врати у фрижидер.
У посуду се пажљиво ређају пишкоте које се кратко умоче у кафу. Када се комплетно покрије дно сипа се крем од јаја и сира, па равномерно распореди. Уколико су остале пишкоте може да се поређа још један ред и поново се сипа крем.

Фото: А. М.
На крају се намаже шлаг из фрижидера. Искусне домаћице могу то да ураде шприцем за шлаг, јер ће визуелно изгледати занимљивије, али није обавезно.
На крају се преко шлага равномерно поспе какао који се посипа кроз малу цедиљку. Тирамису се стави у фрижидер где мора да стоји најмање два сата.
Препоручујемо

ХРСКАВЕ ТУРСКЕ ТУЛУМБЕ: Тајна је у триковима током припреме (ВИДЕО)
29. 01. 2023. у 18:56

ПИТА ОД СПАНАЋА ЗА ПРЕДЈЕЛО: Једноставно и укусно јело од готових кора
29. 01. 2023. у 16:20

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

ВРТОГЛАВА СУМА: Колику националну пензију прима Љиљана Благојевић
ЈЕДНА од наших најистакнутијих драмских уметница Љиљана Благојевић отишла је у пензију, а налази се међу двадесетчетворо уметника, који ће примају националну пензију за допринос култури.
07. 06. 2025. у 11:30
Коментари (1)