СТИЖУ НЕНАЈАВЉЕНИ ГОСТИ? Нема разлога за панику, направите колач за само 10 минута
ОВАЈ КОЛАЧ се прави изузетно једноставно и брзо, а састојке сигурно имате у фрижидеру.
Ово је један од ретких колача који не може да не успе. У кући увек имате јаја, брашно и шећер, као и пекмез. То вам је сасвим довољно. Дакле, укључите рерну.
Брзи колач - састојци:
4 јајета
4 кашике брашна
4 кашике шећера
пекмез од кајсија
тегла са слатким или кандираним воћем
сок
слатка павлака
Брзи колач - припрема:
Прво се укључи рерна на 180 степени. За то време се миксером умуте четири беланцета, па се дода шећер. Додају се жуманца и брашно. Смеса се сипа у широк плех (тесто мора да буде танко) који је постављен папиром за печење.
Исеку се крајеви теста, пресече на пола и попрска соком, намаже пекмез и поспе кандираним воћем.
Док се пече тесто исецкајте кандирано воће или слатко које имате у кући. Тесто се пече кратко - око седам-осам минута, односно чим се зарумени. Извади се из рерне, па се исеку крајеви ширине једног сантиметара. Кора мора да има равне крајеве и да се подели на два дела исте величине.
Кора се напрска соком да би била сочна, али се никако не натапа. Обе коре се намажу пекмезом од кајсија. На доњу кору се наређа исецкано кандирано воће или слатко, а онда се другом половином поклопи.
Колач одозго може да се украси шлагом од крем павлаке, али и свежим воћем.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ХЛАДНА БАКЛАВА СА ПИСТАЋИМА: Хрскав слаткиш са преливом од чоколаде (ВИДЕО)
30. 01. 2023. у 20:53
ХРСКАВЕ ТУРСКЕ ТУЛУМБЕ: Тајна је у триковима током припреме (ВИДЕО)
29. 01. 2023. у 18:56
УКРАЈИНА ДОБИЈА ЗАБРАНУ 20 ГОДИНА! Трампов предлог: "Ако им се не свиђа, имамо и другу варијанту"
ИАКО ће у Овални кабинет Беле куће ући тек за два и по месеца, већ су почеле анализе може ли Доналд Трамп испунити предизборна обећања и донети мир Украјини и Блиском истоку. Према писању "Вол стрит џорнала", који се позива на изворе блиске Трампу, саветници новоизабраног председника нуде замрзавање рата дуж прве линије, консолидацију окупираних територија за Русију, демилитаризовану зону и заустављање интеграције Кијева у НАТО на 20 година.
08. 11. 2024. у 09:02
ПУТИН ЗАПУШИО УСТА ЗАПАДУ: Његове речи о Олимпијским играма парају уши
ВЛАДИМИР путин говорио је Олимпијским играма које су пре неколико месеци одржане у Паризу
08. 11. 2024. у 18:34
УДАРИО НА ПОЛИЦИЈУ: Како је умро Ромео Савић, Кнелетов друг - у ноћи кад је Александар убијен сумња се да му је оставио поруку у хотелу
"ОТИМАО сам 'робу' и аутомобиле поквареним полицајцима. Волео сам да то радим инспекторима који су и сами криминалци, а нису имали смелости да стану наспрам мене. Можда сам и претеривао, али се кунем да нико поштен од мене није страдао. Увек сам узимао од цинкароша, пијанаца и 'индијанаца', понижавао их и малтретирао! Често сам то чинио због других. После ме је то много коштало."
08. 11. 2024. у 19:44
Коментари (0)