УКУСНА СРЦА СА ЧОКОЛАДОМ: Рецепт за слаткиш који ће свима измамити осмех (ФОТО)
НЕОЧЕКИВАНИ гости или вам се једе нешто слатко, а у кући немате чоколаду? Довољна су четири јајета да направите чаролију

Фото: А. М.
Брзо и лако - овим речима се, у најкраћем, може описати ролат. Када се томе дода чињеница да је ролат јефтинији од чоколаде - стекли су се сви разлози да се овај колач који су правиле баке предстојећег викенда нађе на столу.

Фото: А. М.
Срца са чоколадом - састојци:
2 јајета Фото: А. М.
100 грама шећера
125 грама бутера
1/2 прашка за пециво
300 грама брашна
50 грама чоколаде
Срца са чоколадом - припрема:
Умеси се тесто као за кранцлице: прво се помешају шећер и бутер, додају два жуманца и једно беланце. Тесто се умеси са брашном, прашком за пециво и стави у фрижидер да се стегне.
Тесто се после пола сата извади из фрижидера и развије оклагијом на дебљину од сантиметар. Модлицом се ваде срца и ређају у плех постављен папиром за печење. Рерна се укључи на најјаче, па се плех са колачићима убаци и јачина смањи на 180 степени.

Фото: А. М.
Док се прва тура колачића пече (око 15 минута) прави се други плех срца.
Када су колачићи испечени и охлађени време је да се у стакленој посуди на пари отопи чоколада. Колачићи се поређају и кашиком праве шаре или се умачу до половине.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА БРЗИ РУЧАК: Егзотична салата са пасуљем, пилетином и наранџом
02. 02. 2023. у 13:33 >> 14:41

ХРСКАВЕ ТУРСКЕ ТУЛУМБЕ: Тајна је у триковима током припреме (ВИДЕО)
29. 01. 2023. у 18:56

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну
31. 01. 2023. у 10:37

Не бацајте пире кромпир - за ПЕТ минута направите ново УКУСНО јело (ФОТО)
30. 01. 2023. у 21:00

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)