УЧИТЕ ОД НАЈБОЉИХ: Уз "Миретову кухињу" ћете са лакоћом спремити јела из далеких земаља као прави професионалац
ВОЛИТЕ да испробавате нове ствари, јела и научите нове технике и трикове у кухињи - онда је "Миретова кухиња" право место за Вас. Уз његове рецепте постаћете професионалац, чак иако никада нисте крочили у кухињу.

Фото: Приватна архива
Миркова прича почиње још са његових десет година, када је сам показао љубав према кувању.Тада се емитовала емисија “Кувати срцем”, коју је радо гледао и почео са записивањем својих првих рецепата. Кад год је мајка спремала неко јело, Мирко је био поред ње и помно пратио сваки њен корак, како би научио што више. Још тада је свима било јасно чиме ће се Мирко бавити у животу.
Сигуран у свој животни позив, Мирко ће у разним ресторанима и хотелима, од искуснијих кувара научити да комбинује и припрема исте намирнице на различите начине. Радећи овај посао упознао је доста интересантних људи са којима дели иста интересовања и љубав према кувању. Управо му је то дало идеју да покрене инстаграм страницу "Миретова кухиња" која је нека врста кулинарског приручника за све оне који желе необично и воле да експериментишу. Оно што Мирка издваја од остатка инстаграм кувара јесу богати и разноврсни рецепти који су до ситних детаља појашњени, како би и почетник у кухињи могао да спреми јело као професионални кувар.
У кухињи се, као и у животу, увек води трудом и стрпљењем, што саветује и почетницима.
Најбитније је да се не одустаје ако јело из првог пута не испадне како сте замислили, јер ће сваки следећи пут бити успешније од претходног.
Рецепт који увек све одушеви и који Мирко радо препоручује су млинци са ћуретином. Овај рецепт је идеалан за недељни породични ручак, празничну трпезу или када позовете своје пријатеље у госте. Млинци са ћуретином су права “балканска лазања”, која ће вас освојити својим укусом.
Оне мало смелије, Мирко изазива да пробају бифтек Wеллингтон. Такво јело је потребно више пута направити како би се постигао идеалан укус, али и изглед јела. Потребно је да бифтек буде средње печен, а тесто, у којем се налази бифтек, мора да има златно жуту и хрскаву корицу.
Иако је тешко пронаћи идеју о томе шта да скувате данас за ручак, Мирко Вам открива да инспирацију можете пронаћи на необичним местима, попут посла или у куповини намирница. Уколико Вас,пак, идеје не буду пронашле ту, онда их Ви сами нађите у кулинарским емисијама или на профилу "Миретова кухиња".
Препоручујемо

ЦЕО ШИД ТУГУЈЕ ЗА ЛЕПОМ МИЛАНОМ: Девојка (26) трагично преминула, данима се опраштају од ње на друштвеним мрежама
ДЕВОЈКА Милана Мишић (26) из Шида трагично је преминула 15. јула, а на вечни починак испраћена је два дана касније у пратњи неутешне породице, пријатеља, рођака и многобројних суграђани који се данима од ње опраштају на друштвеним мрежама.
27. 07. 2025. у 08:48

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

КРИСТИЈАН НА МУКАМА: "Деца су нам у болници, по цео дан примају инфузије, не одвајамо се од њих"
КРИСТИЈАН Голубовић огласио се из Клиничко-болничког центра Земун, где се тренутно налази заједно са супругом Кристином Спалевић. Њихова деца тренутно су хоспитализовани, а породица пролази кроз тежак период.
28. 07. 2025. у 22:12
Коментари (0)