ИДЕАЛАН КОЛАЧ ЗА ТОПЛЕ ДАНЕ: Чизкејк са лимуном и кокосом
ЧИЗКЕЈК је један од омиљених колача због једноставне и брзе припреме

Foto: Shutterstock
Поред класичне варијанте са јагодама, вишњама или малинама, предлажемо вам да пробате и ову нову комбинацију лимуна и кокоса која подсећа на лето.
Као и код класичне варијанте овог колача, припрема је једноставна и брза.
Чизкејк са лимуном и кокосом - Састојци:
За подлогу вам је потребно:
300 грама млевеног кекса
150 грама отопљеног маслаца
1 чаша газираног сока од наранџе или лимуна
За фил вам је потребно:
500 грама крем сира
150 грама шећера у праху
100 грама желатина
200 грама лимун крема
300 грама слатке павлаке
кокос за посипање
Чизкејк са лимуном и кокосом - Припрема:
Млевени кекс и маслац добро промешати и сјединити са чашом газираног сока. Смесу утиснути у калуп.
Миксером помешати шећер у праху и сир. Желатин прво отопити на лаганој ватри, па лагано додати у сир и шећер. Затим у ту смесу додати лимун крем и слатку павлаку.
Излијте смесу у калуп на подлогу од кекса, и оставити да се охлади у фрижидеру. Кад колач очврсне, извадити га из калупа и посути кокосом.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)