РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД ОД ПОМОРАНЏЕ: Потребна су вам само ОВА четири састојка!
Освежите се током топлих дана уз домаћи сладолед од поморанџе.
Састојци: 30 мл цеђене поморанџе, 100 гр шећера, 500 мл млека, 250 мл слатке павлаке.
Припрема
Млеко и шећер кувајте на умереној ватри. Када проври, смањите ватру. Све време мешајте да не загори. Константно мешајте, док маса не спласне на једну трећину од почетне. Боја ће бити светло жута. Угасите ринлу и мешајте са стране, док се потпуно не охлади. Треба да добијете глатку масу.
Када се потпуно охлади, додајте цеђену поморанџу. Најбоље је да је додате у већ припремљену смесу млека и шећера. Уколико бисте је сипали директно, на почетку кувања, добили бисте смежурану текстуру. Мешајте док се не сједини.
У посебној посуди, умутите 250 мл слатке павлаке (добро охлађене).
Помешајте умућену слатку павлаку и смесу са млеком, додајте кашичицу ароме од поморанџе, 3-4 капи боје од поморанџе (боја која се користи за колаче). Умутите док се све не сједини.
Ову смесу сипајте у четвртасту посуду и ставите да одстоји у фрижидеру 8-10.
Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕКАНЕ, СОЧНЕ, ПУЊЕНЕ : Воћне америчке палачинке - на бакин начин (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
01. 06. 2023. у 18:14
ДА ЛИ СТЕ ПРОБАЛИ БРАЗИЛСКУ ЛИМУНАДУ? Освежавајуће пиће савршено за лето
31. 05. 2023. у 07:00 >> 14:22
ПАЛАЧИНКЕ СА СПАНАЋЕМ: Брза и укусна веганска вечера коју ћемо сви обожавати
30. 05. 2023. у 17:02
ДАНАС ПРАВИМО МУСАКУ СА ТИКВИЦАМА: Пролећни ручак који волимо (ВИДЕО)
28. 05. 2023. у 12:00
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)