ПАЛАЧИНКЕ БЕЗ ОКРЕТАЊА: Рецепт идеалан и за почетнике

Кристина Шпирковић

14. 09. 2023. у 10:24

ЧАК и ако нисте вешти у прављењу палачинки, помоћу овог рецепта, због којег није потребно ни да их окрећете на шпорету, имаћете осећај да сте већ прави стручњак.

ПАЛАЧИНКЕ БЕЗ ОКРЕТАЊА: Рецепт идеалан и за почетнике

Фото: Профимедиа

Палачинке су једна од омиљених посластица у свету, брзо се праве, лако умесе и углавном није потребно да идете у продавницу јер све састојке имате код куће, па су увек добра идеја када се некоме у дому приједе нешто слатко.

Данас их можемо пронаћи у неколико верзија, од америчких које су и код нас постале тренд, па до оних класичних танких испуњених пекмезом.

Овим рецептом ћете добити већу количину палачинки, па је можете прилагодити својим потребама.

Потребно вам је:

– 4 беланца

– 4 жуманца
– 800 грама брашна
– 100 грама маслаца
– 800 милилитара млека
– 150 грама шећера
– 2 ванилин шећера
– уље за пржење

 

Припрема:

Миксером умутите маслац, додајте жуманца, па наизменично сипајте мало брашна и мало млека. Поступак понављајте све док не потрошите припремљену количину брашна и млека, како вам се не би створиле грудвице.

Умутите беланца у чврст снег и додајте их у прву смесу, али то радите постепено. У посебној посуди измешајте ванилин и обични шећер, а уколико волите да испробате различите укусе, уместо ванилиног шећера можете ставити рум шећер или лимун шећер. Трик за палачинку јесте у томе што се шећер додаје док је палачинка на тигању, због чега тесто добије кремасти укус.

Тигањ загрејте на средњој температури, убрусом га премажите, а потом прелијте смесом за палачинке. Палачинку поспите шећером и чекајте док се доња страна не испече. Када је палачинка готова, умотајте је и слажите у посуду с поклопцем да би остала мека и глатка.

(Клиx)

БОНУС ВИДЕО:

ТРАЈЕ ХИЉАДАМА ГОДИНА: Митови и истине естетске хирургије

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ХАМЗА ИЗ НОВОГ ПАЗАРА ПРЕДВОДИ БЛОКАДЕРЕ НА УСКРС (ВИДЕО)