ПАЛАЧИНКЕ БЕЗ ОКРЕТАЊА: Рецепт идеалан и за почетнике
ЧАК и ако нисте вешти у прављењу палачинки, помоћу овог рецепта, због којег није потребно ни да их окрећете на шпорету, имаћете осећај да сте већ прави стручњак.

Фото: Профимедиа
Палачинке су једна од омиљених посластица у свету, брзо се праве, лако умесе и углавном није потребно да идете у продавницу јер све састојке имате код куће, па су увек добра идеја када се некоме у дому приједе нешто слатко.
Данас их можемо пронаћи у неколико верзија, од америчких које су и код нас постале тренд, па до оних класичних танких испуњених пекмезом.
Овим рецептом ћете добити већу количину палачинки, па је можете прилагодити својим потребама.
Потребно вам је:
– 4 беланца
– 800 грама брашна
– 100 грама маслаца
– 800 милилитара млека
– 150 грама шећера
– 2 ванилин шећера
– уље за пржење
Припрема:
Миксером умутите маслац, додајте жуманца, па наизменично сипајте мало брашна и мало млека. Поступак понављајте све док не потрошите припремљену количину брашна и млека, како вам се не би створиле грудвице.
Умутите беланца у чврст снег и додајте их у прву смесу, али то радите постепено. У посебној посуди измешајте ванилин и обични шећер, а уколико волите да испробате различите укусе, уместо ванилиног шећера можете ставити рум шећер или лимун шећер. Трик за палачинку јесте у томе што се шећер додаје док је палачинка на тигању, због чега тесто добије кремасти укус.
Тигањ загрејте на средњој температури, убрусом га премажите, а потом прелијте смесом за палачинке. Палачинку поспите шећером и чекајте док се доња страна не испече. Када је палачинка готова, умотајте је и слажите у посуду с поклопцем да би остала мека и глатка.
(Клиx)
БОНУС ВИДЕО:
ТРАЈЕ ХИЉАДАМА ГОДИНА: Митови и истине естетске хирургије
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)