ТОРТА ВРУЋ ВЕТАР: За све југоносталгичаре, десерт посвећен Љубиши Самарџићу

Татјана Марковић

16. 10. 2023. у 18:00

САВРШЕНА торта за све прилике, свечана, заситна и домаћа.

ТОРТА ВРУЋ ВЕТАР: За све југоносталгичаре, десерт посвећен Љубиши Самарџићу

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Deda Miletova Kuhinja

Потребно је:

За кору:

5 беланаца
10 кашика прах шећера
5 кашика млевених ораха
2 кашике брашна
(ово су мере за 1 кору, а потребно их је направити 3)

Фил :

1 л млека

15 жуманаца
10 кашика шећера
9 кашика брашна
250 г шећера у праху
250 г маслаца
150 г млевених ораха
200 г чоколаде за кување
2-3 кесице шлага од ваниле

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Deda Miletova Kuhinja

Припрема:

Умутите беланца са шећером, па додајте брашно и орахе и лагано промешајте. Пеците такве три корице и оставите их да се охладе.

Фил направите тако што ћете у 1л млека да скувате умућена жуманца са шећером и брашном. Када се фил скува, прохладите га па у њега умешајте маслац и шећер. Раздвојите фил на два дела, у један део додајте чоколаду, а у други орахе. Умутите и шлаг од ваниле посебно у чинију.

Филујте кору тако што прво стављате шлаг од ваниле, па жути фил, па корица, па шлаг од ваниле па тамни фил. Преко ставите и жути и тамни фил и украсите орасима.

(Стил Курир)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

УКРАЈИНА ЈЕ ЗГРОЖЕНА: Не може да верује које санкције су управо укинуте Русији