МОГУ ДА СТОЈЕ У ФРИЖИДЕРУ И НЕДЕЉУ ДАНА: Посне лешник бајадере
УКУС ће вас одушевити и неће се променит ни после недељу дана у фрижидеру.
Састојци:
* 150 мл воде,
* 100 г маргарина (посни),
* 200 г посне чоколаде (100 г у колач, а 100 г за глазуру),
* 200 г млевеног кекса (може да варира до 250 г, зависно колико је кекс сув и колико дуго сте кували шећер, воду и маргарин),
* 200 г млевеног печеног лешника,
* 2 кашике уља.
Припрема:
У мању шерпу ставите воду и шећер, па насецкајте маргарин. Све заједно ставити на ватру да проври. Када проври и скоро се маргарин отопио, додати чоколаду, па мешати док се и она не отопи и сједини, неких 2–3 минута.
Склонити са ватре, па одмах умешати лешнике и кекс и добро промешати. У калуп димензија приближно 25 x 12 цм ставити папир за печење па истрести целу смесу и поравнати.
Отопити чоколаду са уљем на пари или загревајући у микроталасној на средњој температури, по 20 секунди све док се све не отопи. Чоколаду добро промешати, да се сједини са уљем, па прелити преко колача. Оставити да се охлади и додатно стегне у фрижидеру, па исећи на штанглице и послужити.
Колач нема млека и јаја па може да стоји и више од недељу дана, а укус се не мења.
Чувајте га у фрижидеру, у калупу који сте после хлађења ставили у кесу или прекрили фолијом.
(Супер жена)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КРОМПИР И МЕСО КАКО СУ ИХ СПРЕМАЛЕ НАШЕ БАКЕ: Традиционални турски ручак (ВИДЕО)
29. 11. 2023. у 15:05
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети Трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)