ИДЕАЛНЕ И ЗА ПОСНУ И ЗА МРСНУ ТРПЕЗУ: Ове чоколадне бомбице спремају се за 10 минута
СИТНИ колачи за славу су један од омиљених делова трпезе, а за оне који припремају гозбу је посебно драгоцено то што се припремају врло брзо и једноставно, често уз свега неколико састојака.

Фото Shutterstock
Међу најпопуларнијим опцијама су чоколадне бомбице, а ова варијанта с румом је лака за припрему, укусна и савршен начин да се ваши гости засладе после обилног ручка.
Уз то, комбинација рума и чоколаде је спој из снова, а ако им додате орахе, млевени кекс и суво грожђе... уживање је загарантовано!
Састојци:
* 100 г црне чоколаде
* 100 г млевених ораха
* сувог грожђа по укусу
* 250 г млевеног кекса (уколико је посна слава, онда правите са посним кексом)
* 250 г шећера у праху
* 250 г маргарина (уколико је посна слава, онда правите са посним маргарином)
* 2 кашике рума
Припрема:
- Миксером умутите маргарин који је одстојао на собној температури са шећером у праху.
- Добро промешајте, па месите смесу све док не буде компактна.
- Обликујте лоптицу, а у средину сваке убаците 1-3 зрна сувог грожђа.
- Отопите чоколаду, па тиме прелијте куглице.
- Ређајте их у корпице и док је још чоколада топла поспите млевеним кексом.
(Super žena/B92)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО ИЗ АВИОНА: Стигла ми је фантастична вест од Ђорђе Мелони (ВИДЕО)
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић огласио се из авиона и рекао да му је стигла фантастична вест из Рима.
04. 04. 2025. у 12:49

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ПРИЛАЗЕ МУ ЈЕДАН ПО ЈЕДАН: Јоца Амстердам из затвора стигао на сахрану Рутовића (ВИДЕО)
ДА СЕ опрости од Жељка Рутовића стигао је и Сретен Јоцић, познатији као Јоца Амстердам.
07. 04. 2025. у 13:36
Коментари (0)