ПРЕПУНА ФИЛА И ТОПИ СЕ У УСТИМА: Пробајте Афричку краљицу и нећете пожелети ни једну другу чоколадну торту икада

Novosti online

05. 01. 2024. у 18:00

БОГАТОГ и кремстог укуса, који ће вас потпуно освојити.

ПРЕПУНА ФИЛА И ТОПИ СЕ У УСТИМА: Пробајте Афричку краљицу и нећете пожелети ни једну другу чоколадну торту икада

Фото Shutterstock

Потребно:

* 2 маргарина или путера

* 650 гр шећера у праху

* 15 јаја

* 700 гр чоколаде за кување

* 9 кашика брашна

* 700 гр шлаг крема од чоколаде

* 1 л млека

Припрема:

Умутити 2 маргарина са 650 г шећера у праху. Одвојити беланца од жуманаца и посебно их умутити. У умућени маргарин и шећер у праху додати умућена жуманца, растопљену чоколаду и умућена беланца.

Све то умутити миксером и од добијене смесе одвојити у посебну посуду 39 кашика.

Затим у одвојену смесу додати 9 кашика брашна. У плех обложен алуминијумском фолијом ставити 13 кашика смесе у коју смо додали брашно и пећи кору на 200 Ц, 10 до 15 минута.

Поступак поновити још 2 пута тако да добијемо 3 коре. Умутити 700 гр шлага са 1 л млека.

Коре филовати тако што на прву кору намажемо дабијен фил, а преко фила шлаг, затим ставити другу кору, па фил, шлаг и на крају ставити трећу кору. Затим целу торту украсити преосталим шлагом.

(Stil)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.

27. 06. 2025. у 16:50

Коментари (0)

Тржишта уздрмана, али ова жаба остаје зелена: Wалл Стреет Пепе (WЕПЕ) скаче 84%