ПРЕПУНА ФИЛА И ТОПИ СЕ У УСТИМА: Пробајте Афричку краљицу и нећете пожелети ни једну другу чоколадну торту икада
БОГАТОГ и кремстог укуса, који ће вас потпуно освојити.
Фото Shutterstock
Потребно:
* 2 маргарина или путера
* 650 гр шећера у праху
* 15 јаја
* 700 гр чоколаде за кување
* 9 кашика брашна
* 700 гр шлаг крема од чоколаде
* 1 л млека
Припрема:
Умутити 2 маргарина са 650 г шећера у праху. Одвојити беланца од жуманаца и посебно их умутити. У умућени маргарин и шећер у праху додати умућена жуманца, растопљену чоколаду и умућена беланца.
Све то умутити миксером и од добијене смесе одвојити у посебну посуду 39 кашика.
Затим у одвојену смесу додати 9 кашика брашна. У плех обложен алуминијумском фолијом ставити 13 кашика смесе у коју смо додали брашно и пећи кору на 200 Ц, 10 до 15 минута.
Поступак поновити још 2 пута тако да добијемо 3 коре. Умутити 700 гр шлага са 1 л млека.
Коре филовати тако што на прву кору намажемо дабијен фил, а преко фила шлаг, затим ставити другу кору, па фил, шлаг и на крају ставити трећу кору. Затим целу торту украсити преосталим шлагом.
(Stil)
Препоручујемо
ПУТИН О ИСПОРУЦИ "ТОМАХАВКА": Ако Украјина нападне оружјем дугог домета, одговор ће бити запањујући
АКО Украјина покрене нападе оружјем дугог домета на Русију, одговор ће бити запањујући, изјавио је данас руски председник Владимир Путин.
23. 10. 2025. у 17:59
СТИЖЕ ЗИМА КАКВА СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У СТО ГОДИНА? Метеоролози одговорили на спекулације о "зими века"
НЕМАЧКИ портали су преплављени информацијама о екстремној зими, улицама прекривеним снегом и екстремним временским условима који прете земљи.
23. 10. 2025. у 17:38
ЗЕМЉОТРЕС УСРЕД ДНЕВНИКА: Водитељка се обратила у страху: "Надам се да ће бити све у реду" (ВИДЕО)
ДОК је читала вести у ноћном Дневнику, прекинуо ју је земљотрес...
24. 10. 2025. у 19:43
Коментари (0)