НЕОБИЧАН КОЛАЧ САВРШЕНОГ УКУСА: Коцкице са чоко-смокијем

Novosti online

05. 01. 2024. у 16:00

ФАНТАСТИЧНОГ су укуса.

НЕОБИЧАН КОЛАЧ САВРШЕНОГ УКУСА: Коцкице са чоко-смокијем

Фото Shutterstock

Потребно:

 За смесу:  

* маслац, 200 г
* шећер, 4 кашике
* мед, 4 кашике
* млевени кекс, 250 г
* чоко-смоки, 100 г

 За глазуру:    

* чоколада за кување, 150 г

* уље, 3 кашике

 За декорацију:  

* чоко-смоки, 50 г

Припрема:

У шерпу усути шећер, додати маслац и мед те ставити на ринглу. Кувати док не прокључа и док се сви састојци не сједине. Склонити са ватре, умешати млевени кекс и измешати.

Оставити да се прохлади. У млаку смесу додати чоко-смоки и измешати како би се сви састојци сјединили. Смесу излити у уљем подмазан плех, поравнати и оставити да се охлади.

 За глазуру:  

Чоколаду за кување поломити на коцкице,ставити у шерпу, додати уље и отопити на пари.

Чоколадну глазуру нанети преко охлађене смесе, посути сецканим чоко-смокијем и оставити да се глазура стегне. Сећи на коцкице, сервирати и послужити.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ! Коњевић доживео инцидент на ромском весељу

"ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ!" Коњевић доживео инцидент на ромском весељу

ПЕВАЧ Шериф Коњевић имао је инцидент о којем се нашироко писало, када је на једној ромској свадби наводно дошло до непријатне ситуације у којој су он и његова колегиница Надица Адемов нападнути.

12. 01. 2025. у 10:49

Коментари (0)

АМЕРИКА ПУЦА ПО ШАВОВИМА ЗБОГ СУМАНУТОГ ПОТЕЗА: Путинов бумеранг Вашингтону у главу