НЕОБИЧАН КОЛАЧ САВРШЕНОГ УКУСА: Коцкице са чоко-смокијем

Novosti online

05. 01. 2024. у 16:00

ФАНТАСТИЧНОГ су укуса.

НЕОБИЧАН КОЛАЧ САВРШЕНОГ УКУСА: Коцкице са чоко-смокијем

Фото Shutterstock

Потребно:

 За смесу:  

* маслац, 200 г
* шећер, 4 кашике
* мед, 4 кашике
* млевени кекс, 250 г
* чоко-смоки, 100 г

 За глазуру:    

* чоколада за кување, 150 г

* уље, 3 кашике

 За декорацију:  

* чоко-смоки, 50 г

Припрема:

У шерпу усути шећер, додати маслац и мед те ставити на ринглу. Кувати док не прокључа и док се сви састојци не сједине. Склонити са ватре, умешати млевени кекс и измешати.

Оставити да се прохлади. У млаку смесу додати чоко-смоки и измешати како би се сви састојци сјединили. Смесу излити у уљем подмазан плех, поравнати и оставити да се охлади.

 За глазуру:  

Чоколаду за кување поломити на коцкице,ставити у шерпу, додати уље и отопити на пари.

Чоколадну глазуру нанети преко охлађене смесе, посути сецканим чоко-смокијем и оставити да се глазура стегне. Сећи на коцкице, сервирати и послужити.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.

17. 04. 2025. у 11:29

Коментари (0)

У ТЕШКОЈ САОБРАЋАЈНОЈ НЕСРЕЋИ ПОГИНУО НАРОДНИ ПОСЛАНИК: Настрадали Срђан Тодоровић, његова супруга и малолетно дете