ВЕОМА ЈЕ УКУСАН И МЕКАН, А ГОТОВ ЈЕ ЗА МАЊЕ ОД 20 МИНУТА: Брзи колач од гриза и пекмеза
НАЈБОЉИ рецепт за брзи колач од гриза и пекмеза.

Фото Shutterstock
Састојци:
* 3 јаја
* шоља шећера, шоља гриза
* шоља пекмеза, шоља брашна
* шоља уља
* шоља млека
* 1 прашак за пециво
* 1 ванилин шећер
Припрема:
Умутити јаја са шећером и ванилин шећером, додати остале састојке и све измешати ( није потребан миксер).
Тепсију поуљити и посути брашном па излити умућено тесто. Величина тепсије може бити мања или већа, зависи које висине желите да буде колач. Такође и пекмез може по вашем избору, ако користите кајсију имаћете светлији колач и другачији укус. Можете пробати и са домаћим џемом од јагода.
Колач пећи у загрејаној рерни на 200 степени око 25 минута. Леп је када се једе топао, мекан је и после два дана.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)