ПРАВИ СЕ БРЗО, А СВЕ САСТОЈКЕ ИМАТЕ У КУЋИ: Чоколадне коцке без јаја
СВАКИ дан може бити довољно леп да га крунишемо колачем, а састојке за ове углавном имате у кући.
Састојци:
ЗА КОЛАЧ:
* брашно, 200 г
* сода бикарбона, 2 кашичице
* какао, 4 кашике
* млевени орах или лешник, 4 кашике
* јогурт, 2,5 дл
* уље, 1 дл
* шећер, 8 кашика
* пекмез, 4 пуне кашике
ЗА ПРЕЛИВ:
* маргарин или маслац, 100 г
* какао, 3 кашике
* шећер, 3 кашике
* млеко, 1 дл
* џем за премаз, 4-5 пуних кашика
Припрема:
У чинији измиксајте јогурт, пекмез, уље и шећер. Додајте брашно помешано са содом бикарбоном, какао и орахе, па добро сједините миксером и смесу излијте у плех (20 x 28 цм) обложен пек папиром. Пеците око 30 минута у рерни загрејаној на 180 степени. Док се колач пече, у мањој шерпици отопите маслац, шећер, млеко, какао и чоколаду изломљену на коцкице. Печен врућ колач избоцкајте чачкалицом, богато премажите џемом и одмах прелијте топлим чоколадним преливом и по жељи поспите чоколадним мрвицама или листићима.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СПРЕМАЈУ СЕ БРЗО, А УКУС ЈЕ НЕПОНОВЉИВ! Ово је најбољи рецепт за фритуле до сада
05. 02. 2024. у 08:00
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)