НАРАСТУ ОГРОМНЕ, А ПРАВЕ СЕ ДУПЛО БРЖЕ ОД СТАНДАРДНИХ: Брзе крофне из рерне, не гоје!

Novosti online

22. 02. 2024. у 13:00

КРОФНЕ су омиљени слаткиш који су нам спремале баке. Праве се дупло брже од стандардних, а укус је фантастичан.

НАРАСТУ ОГРОМНЕ, А ПРАВЕ СЕ ДУПЛО БРЖЕ ОД СТАНДАРДНИХ: Брзе крофне из рерне, не гоје!

Фото Shutterstock

Те велике, мекане и изнутра шупље лоптице посуте шећером у праху свима су омиљене, али припрема традиционалних крофни није нимало једноставна. Ту је и део са пржењем у дубоком уљу, што није здраво, а стајање уз шпорет јако је напорно.

Зато смо за вас пронашли рецепт за преукусне крофне из рерне, које се праве дупло брже, а укус је фантастичан!

Састојци:

* 40 г свежег квасца,

* 900 г оштрог брашна + око 100 г меког за премесивање и обликовање,

* 4 цела јаја,

* 300 мл јогурта,

* 200 мл воде,

* 150 г шећера + око 150 да се уваљају крофнице,

* 150 г маргарина + 100 за премазивање.

Припрема:

У млакој води размутит квасац и ставити кашику шећера. У ванглу сипати оштро брашно, јогурт, јаја, остатак шећера, отопљен маргарин и квасац који је одстајао пар минута.

Варјачом сјединити тесто, тако да буде мекано и лепљиво. Добро израдити варјачом, па оставити да одстоји сат времена, да се удвостручи.

Када је тесто нарасло, посути меким брашном радну површину, истрести тесто и премесити лагано и полако. Посути опет брашном површину и тесто, па оклагијом развући на дебљину 1-1,5 цм. Чашом вадити крофне и слагати у плех који сте премазали другим маргарином.

Водите рачуна да вам остане простора између крофни јер ће доста нарасти, а због тога вам све сигурно неће стати у један плех.

Фото Shutterstock

Оставите прву тепсију са крофнама да одстоји 15 минута, па укључите рерну да се загреје на 180 степени. Тек тада чашом вадите другу туру крофни, да вам не би прекисле ако их будете вадили кад и прве.

Када се рерна загрејала, а крофнице удвостручиле, ставите да се пеку док не добију светло браон боју. Док се пеку, отопите остатак маргарина и чим извадите из рерне, крофнице одмах премажите и уваљајте у шећер, или мешавину шећера и цимета.

Уживајте!

(Stil)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ! Орбан се хитно јавио из Копенхагена

"НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ!" Орбан се хитно јавио из Копенхагена

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан навео је из Копенхагена, где учествује на самиту Европске политичке заједнице, да је ситуација озбиљна и да се на столу налазе, "отворени, ратно оријентисани предлози".

02. 10. 2025. у 08:59

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)

ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.

02. 10. 2025. у 10:47

ВЕДРАНА ОГОРЧЕНА: Пилић је био хришћанин! Срамота за Сплит, само мртав Пилић може бити - велики Пилић

ВЕДРАНА ОГОРЧЕНА: "Пилић је био хришћанин! Срамота за Сплит, само мртав Пилић може бити - велики Пилић"

ХРВАТСКИ тениски ас Никола Пилић преминуо је у 87. години живота у Ријеци, а сахрањен је протеклог викенда у Опатији, граду у којем је провео последње дане живота.

02. 10. 2025. у 07:20

Коментари (0)

ЈЕ ЛИ, БРЕ, КОЛИКО ТИ ИМАШ ГОДИНА?! Хамад Међедовић напустио меч са најбезобразнијим тенисером на свету! (ВИДЕО)