ПОСЛАСТИЦА ЗА СВА ЧУЛА! Банана ролат са белом чоколадом
КРЕМАСТ ролат, који се не пече. Лагана и укусна посластица са кексом, бананом и филом од беле чоколаде.
Састојци:
* Плазма кекс, 150 г
Фил:
* шећер, 6 кашика
* јаја, 2 ком
* ванилин шећер, 1
* брашно, 6 кашика
* густин, 2 кашике
* млеко, 600 мл
* бела чоколада, 100 г
* банане, 3
* лимунов сок, 10 мл
* маслац, 50 г
Украшавање:
* слатка павлака, 100 мл
Припрема:
- Јаја, шећер, ванилин шећер умутимо и додамо брашно и густин. Све добро умутимо миксером и додамо млеко у смесу. Измешамо смесу да буде глатка и ставимо на шпорет.
Смесу кувамо све док се не згусне. У врућу смесу додамо маслац и белу чоколаду и оставимо да се охлади смеса. У узак и дубок плех, обложен провидном фолијом, ређамо плазма кекс умочен у млеко. Преко кекса распоредимо половину фила и у средину ставимо целе банане попрскане соком од лимуна. Преко распоредимо другу половину фила, онда опет ред плазма кекса и ставимо у фрижидер на 2-3 сата. Када се охлади, колач преврнемо на тацну и украсимо слатком павлаком и сецканим печеним орасима.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СЛАСНЕ И СОЧНЕ, ЗАГРЕЈАЋЕ ВАМ ДУШУ И ТЕЛО: Ћуфте у сочном бећар сосу
20. 02. 2024. у 11:00
СОЧНА И ЛАГАНА: Парадајз чорба, греје душу и тело, сипаћете тањир више
20. 02. 2024. у 12:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)