ЏЕМКО: Преукусан колач који се лако прави

Бојана Јовановић

19. 08. 2024. у 14:08

Идеална брза посластица

ЏЕМКО: Преукусан колач који се лако прави

Фото Shutterstock

Потребно је за колач:

  • 100 г шећера
  • 60 г шећера у праху
  • 125 мл уља
  • 60-100 г џема од боровнице
  • 90 г оштрог брашна
  • 90 г глатког брашна
  • кашичица прашка за пециво
  • кашичица соде бикарбоне
  • кашичица ванилин шећера
  • 45 г какаоа
  • 200 мл јогурта
  • 40 мл млека

За глазуру:

  • 25 г маслаца
  • 50 г чоколаде
  • 3 кашике слатке павлаке

Сједините обе врсте шећера, уље и џем. У другој чинији помешајте брашна, додајте прашак за пециво, соду бикарбону, ванилин шећер и какао. У смесу од брашна умешајте смесу од џема и уља, а затим и јогурт који сте претходно сјединили са млеком.

Све добро промешајте и излијте у намашћен дугуљасти калуп (димензија 26×12 цм). Колач пеците у рерни, претходно загрејаној на 180 степени, око 40 минута.

На лаганој ватри отопите маслац, чоколаду и слатку павлаку, па овом глазуром прелијте колач, док је још врућ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.

27. 06. 2025. у 16:50

Коментари (0)

Тржишта уздрмана, али ова жаба остаје зелена: Wалл Стреет Пепе (WЕПЕ) скаче 84%