ЛАГАН И ИЗДАШАН А НЕОДОЉИВО УКУСАН: Колач од ђумбира
ЗАМИРИСАЋЕ вам цела кућа, сваки залогај је све бољи.
Састојци:
За кору:
* 1/3 шољице шећера
* 1/3 шољице омекшалог путера
* 1 кашика меда
* 1 јаје
* једна и по шољица брашна
* 2 кашичице ђумбира у праху
* пола кашичице соде бикарбоне
* четвртина кашичице мускатног ораха
* прстохват соли
* мало млевеног каранфилића
* 2/3 шољице немасног млека
* 1 кашичица екстракта ваниле
За крем:
* пола шољице немасног крем сира
* прстохват соли
* једна шоља и 3/4 шећера у праху
* 1 кашичица сока од лимуна
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди путер умутите са шећером и, непрекидно мутећи, додајте мед и јаје. Помешајте све наведене суве састојке, па у претходно умућену прву смесу наизменично додајте кашику по кашику сувих састојака и помало млека. Сједините добро смесу па на крају додајте ванилин екстракт. Папиром за печење обложите мањи плех, па у њега изручите смесу. Пеците колач 30 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. Засебно умутите крем сир, ванилин екстракт, со, шећер и лимунов сок. Дрвеном чачкалицом проверите да ли је колач готов, ако је сува, јесте. Прохлађен колач сеците на коцке и служите уз кашику крема од сира.
Бон аппетит!
БОНУС ВИДЕО - ДР Новости: Када треба почети са анти-аге рутином
(Трпеза)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)