ВЕОМА ЈЕ ИЗДАШНА, А ОБОЖАВАЋЕТЕ ДА ЈЕ ПРАВИТЕ: Добош торта, најбоља за сва времена
БЕЗ добош торте ниједно славље у Југославији није могло да прође.
Састојци:
Кора:
* јаја - 6 комада
* шећер у праху - 100 гр
* брашно - 100 гр
* маслац - 30 гр, растопљен
Крем:
* јаја - 4 комада
* маслац - 225 гр
* какао маслац - 30 гр
* црна чоколада - 30 гр
* ванилин шећер - 1 кесица
Декорација:
* шећер - 1 шоља, кристал
* маслац - 1 коцкица, за премазивање кора
* орашасти плодови - самлевени
Припрема:
Одвојите беланца и жуманца, па кратко умутите беланца. Затим им додајте шећер и ванилин шећер и умутите чврст снег. Постепено додајте жуманца и мутите док се све лепо не сједини. Сипајте смесу у танком слоју у округли плех обложен пек папиром. Пеците је у рерни на 200°Ц око 20 минута. Затим извадите и пеците док не утрошите сву смесу. Треба да добијете 5-6 кора. Једноставније је да користите плех од рерне који сте обложили пек папиром. Испеците кору и исеците је на 3 дела. Ако вам је остало смесе испеците још једну кору и исеците је на 3 дела.
Пенасто умутите јаја са шећером, па кувајте на пари док не крене да кључа и оставите након кључања још 10 минута. Затим додајте чоколаду и кувајте док се не истопи, па додајте ванилин шећер. Промешајте, па додајте путер и мешајте док се не истопи. Сипајте фил у посуду и покријте провидном фолијом, па оставите да се стегне. Преко коре мажите хладан фил и тако ређајте док не утрошите састојке. Затим премажите целу торту филом.
Упржите шећер са водом на лаганој ватри, али водите рачуна да шећер не прегори. Сипајте преко торте. Док је глазура још врућа, засеците врелим ножем. Украсите по жељи.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)