ПОСЛУЖИТЕ ГА УЗ ШОЉИЦУ КАФЕ ИЛИ ЧАЈА, ОДУШЕВИЋЕ ВАС КОЛИКО ЈЕ ПРЕДОБАР: Лењи колач с чоколадом, топи се у устима
КАДА га једном направите постаће вам омиљени десерт који ћете често правити.
Састојци:
* 4 јајета
* 1 чаша шећера
* 3/4 чаше уља
* 1 грчки јогурт (180 г)
* 2 чаше меког брашна (до врха)
* 1 пудинг од ваниле
* 1 прашак за пециво
* 200 гр чоколаде (млечне или за кување)
* шећер у праху (за посипање)
Припрема:
1. Загрејте рерну на 170 степени. Добро измиксајте јаја и шећер док се маса не удвостручи. Додајте уље, јогурт, брашно, прашак од пудинга и прашак за пециво, па кратко измиксајте на малој брзини, само да се састојци сједине. Исецкајте чоколаду на веће комадиће, па је убаците и само промешајте кашиком.
2. Плех обложите папиром за печење, сипајте смесу и равномерно је распоредите.
3. Пеците 40 минута на 170 степени на доњој полици рерне (након око 35 минута, када колач одозго добије смеђу боју, готов је).
4. Кад се охлади, поспите га шећером у праху и послужите.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)