МЕДОВИК ТОРТА: Чувена руска посластица, чудесан спој медених кора и кремастог фила
Медовик колач иако изгледа као да га је компликовано спремити, уопште није. Јако се брзо прави и вреди сваког труда. Савршен спој укуса меда и маскарпоне сира на танким корицама натераће вас да се заљубите у њега на први залогај.
Састојци за кору:
- 2 јајета
- 200 г шећера
- 100 г маслаца
- 1 кашичица соде
- 4 пуне кашике меда
- 3 кашике млека
- 1 ванилин шећер
- 600 г брашна
Састојци за фил:
- 100 г шећера
- 700 мл киселе павлаке
- 400 г маскарпоне сира
- 200 мл слатке павлаке
Припрема:
1. Коре: најпре умутити беланца чврсто те им додати жуманца и шећер. Додати потом све састојке осим маслаца и брашна и све лепо сјединити. Пребаците на ринглу и онда додати маслац у смесу. Мешајте све време док се маслац не истопи и створи се као пена од креме. Када се истопи склоните 10 минута са стране да се охлади па додајте брашно мало по мало. Умесите рукама лопту на пек-папиру.
2. Тесто поделити на 10 делова и развуците на пек папиру мале коре. Када развучете, обручом од 18-20 цм, направите облик круга а све оно што остане са стране ставите на папир и пеците заједно са корама јер ћете са тим посипати готову торту. Пече се на преврнутом плеху на 180° између 5 и 7 минута (када рубови порумене, готово је ). Оставите на равној подлози да се охладе.
3. Фил: прво умутите слатку павлаку док не добијете чврстину као шлаг па додајте остало. Све помешајте тако да крем буде без грудвица.
4. Коре слажете у калупу и премазујете их филом, а затим их оставите преко ноћи у фрижидеру. Сутрадан поспете са оним мрвицама које сте пекли заједно са корама.
Сада вам преостаје само да уживате у овом меденом специјалитету.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОРТА ШНЕНОКЛА: Испробајте овај невероватан дезерт с неописивим укусом
13. 03. 2024. у 17:44
АКО ВОЛИТЕ БЕЛУ ЧОКОЛАДУ И ПЛАЗМА КЕКС: Брзински рецепт за плазма торту
10. 03. 2024. у 13:00
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)