БОГАТА ТОРТА РУСКА САЛАТА: Ваш нови омиљени слаткиш
УЖИВАЊЕ је готово загарантовано. Испратите рецепт и направите слаткиш који ће добити посебно место на вашој трпези...
Састојци за коре:
- 12 беланаца
- 12 кашика шећера
- 6 жуманаца
- 6 кашика брашна
- 6 кашика млевених ораха
- Састојци за фил:
- 6 жуманаца
- 6 кашика шећера
- 600 г врелог заслађеног млека
- 250 г маргарина
- 150 г шећера
- 200 г сецканих ораха
- 200 г сецканог желеа
- 200 г сецканог сувог грожђа
- 200 г сецканих сувих смокава
Припрема:
Кора:
Умутити 12 беланаца, са 12 кашика шећера, па додати 6 жуманаца, 6 кашика брашна и 6 кашика млевених ораха. Смесу поделити на три дела и од ње испећи посебно 3 коре.
Фил:
Добро умутити 6 жуманаца са 6 кашика шећера. Добијену смесу изједначити и полако у њу сипати 600 г врелог, по жељи, заслађеног млека и кувати на пари док се не згусне. Оставите добијени фил да се охлади.
Умутити 250 г маргарина са 150 г шећера у праху, па саставити са охлађеним филом и уједначити. Од ове смесе одвојити део за премаз врха и страница торте, а у остали део додати исецкан орах, исецкан желе, исецкано суво грожђе и суве смокве.
Ређати наизменично кору и шарени фил, а врх торте и странице премазати филом који смо оставили. Торту можете декорисати тако што ћете је посути млевеним орасима или ренданом чоколадом.
(Glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)