ДИНАСТИЈА ТОРТА ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Раскошна, кремаста, преукусна

Новости онлине

18. 04. 2024. у 15:00

ДИНАСТИЈА са правом носи епитет краљице торти, јер је богата са орасима и пуно чоколадног крема.

ДИНАСТИЈА ТОРТА ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Раскошна, кремаста, преукусна

Foto: Shutterstock

  • Састојци:
  • за коре:
  • 10 беланаца
  • 20 кашика шећера
  • 150 г ситно сецканих ораха
  • 4 кашика брашна
  • за филове:
  • 10 жуманца
  • 10 кашика шећера
  • 1 кесица ванилин шећера
  • 7 кашика брашна
  • 700 мл млека
  • 125 г путера
  • пола маргарина
  • 120 г млечне чоколаде
  • 100 г беле чоколаде
  • мало кокоса (по жељи)
  • за декорацију:
  • 100 г шлаг крема
  • 180 мл киселе воде

Припрема:

Умутите пет беланаца у чврст шне, па постепено додајте половину количине шећера и мутите док се све не сједини. Када се то лепо умути, додајте половину млевених ораха и две кашике брашна, па сједините шпатулом, а не миксером.

Када се све лепо сједини, сипајте смесу у већи плех (од рерне) који сте обложили папиром за печење и пеците око 15 минута на 180 степени. Поновите све са преосталим састојцима и направите још једну кору. Обе коре добро охладите.

Жуманца умутите пенасто са додацима шећера, па додајте брашно, ванилин шећер и 200 мл млека, а остатак ставите да прокључа на рингли. Када млеко прокључа, сипајте умућену смесу од жуманаца и мутите док се не згусне. Склоните са рингле и повремено опет мешајте док се крем не охлади.

Путер и маргарин који су одстојали на собној температури сипајте у охлађен крем, добро промешајте и поделите га на два дела.

Млечну и белу чоколаду отопите у две посебне посуде па једну чоколаду сипајте у један део крема, а другу чоколаду у други део. У део у који сте сипали белу чоколаду, можете убацити и мало кокоса по жељи.

Две коре које сте испекли и које су се охладиле, преполовите тако да добијете четири коре.

Одаберите тацну на коју ћете послужити торту па ставите једну кору, нанесите половину жутог крема. Поравнајте и ставите другу кору. На ту другу кору ставите половину браон крема, ставите трећу кору, па остатак жутог крема. Ставите и четврту кору и наравно, остатак браон крема. Добро поравнајте и расхладите торту.

За то време умутите шлаг према упутству са кесице и украсите торту и вратите је на хлађење најмање још два сата.

(Ona)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ! Орбан се хитно јавио из Копенхагена

"НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ!" Орбан се хитно јавио из Копенхагена

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан навео је из Копенхагена, где учествује на самиту Европске политичке заједнице, да је ситуација озбиљна и да се на столу налазе, "отворени, ратно оријентисани предлози".

02. 10. 2025. у 08:59

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)

ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.

02. 10. 2025. у 10:47

ВЕДРАНА ОГОРЧЕНА: Пилић је био хришћанин! Срамота за Сплит, само мртав Пилић може бити - велики Пилић

ВЕДРАНА ОГОРЧЕНА: "Пилић је био хришћанин! Срамота за Сплит, само мртав Пилић може бити - велики Пилић"

ХРВАТСКИ тениски ас Никола Пилић преминуо је у 87. години живота у Ријеци, а сахрањен је протеклог викенда у Опатији, граду у којем је провео последње дане живота.

02. 10. 2025. у 07:20

Коментари (0)

ШЕШЕЉ О СЈАЈНИМ ВЕСТИМА: Сви су радосни, осим најгорих српских издајника (ВИДЕО)