ПИШИНГЕР ОБЛАНДЕ: Чоколадна посластица која је укуснија од сваке торте
Пишингер обланде или торта била је незаобилазни део свих трпеза у српским породицама крајем прошлог века.

Foto: Shutterstock
Њен неодољив чоколадни укус сваког освоји на први залогај! И уз то, веома лако се прави.
Састојци:
- 1 паковање обланди
- 4 јајета
- 2 жуманца
- 300 г шећера
- 150 г чоколаде
- 300 г маслаца
- 150 г млевених бадема
- сок од 1/2 лимуна
- Глазура:
- 3 кашике воде
- 2 кашике шећера
- 100 г чоколаде
- 80 г маслаца
Припрема:
Јаја, жуманца, шећер и чоколаду умутите мешајући на пари. Кад се смеса почне згушњавати, склоните је и оставите да се прохлади. Пенасто умутите маслац и додајте му охлађену претходну смесу, лимунов сок и млевене бадеме, које сте претходно мало пропржили.
Овим филом премазујте обланде и слажите једну на другу, а затим их одозго притисните нечим тешким. Оставите торту у фрижидеру да се добро охлади, па прелијте чоколадном глазуром и поспите сецканим орасима или бадемима.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БОМБА ТОРТА: Посластица која ће свима успети, сочног фила и скупог укуса
20. 04. 2024. у 16:30 >> 12:27

ТОРТА ШНЕНОКЛА: Испробајте овај невероватан дезерт с неописивим укусом
13. 03. 2024. у 17:44

ДИНАСТИЈА ТОРТА ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Раскошна, кремаста, преукусна
18. 04. 2024. у 15:00

ВУЧИЋЕВА ИЗЈАВА УДАРНА ВЕСТ У РУСКИМ МЕДИЈИМА: "Двојица светских лидера тајно разговарали са Путином"
НЕКИ светски лидери су тајно комуницирали са Владимиром Путином, рекао је председник Србије Александар Вучић у интервјуу блогеру Мариу Нафалу, преноси руска агенција РИА Новости као ударну вест на свом порталу.
02. 04. 2025. у 09:09

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)