МЛЕЧНА КРАЉИЦА: Сладолед торта је десерт који предивно освежава и уједно слади

Новости онлине

04. 05. 2024. у 15:00

Сладолед торта под називом Млечна краљица је заиста једна од најбољих смрзнутих, сладолед торти и са правом носи назив краљице.

МЛЕЧНА КРАЉИЦА: Сладолед торта је десерт који предивно освежава и уједно слади

Foto: Shutterstock

 Најбоље од свега је што може свако да је направи у домаћој верзији.

Састојци:

За хрскави слој од кекса:

  • 15 Орео колача
  • 3 кашике несланог путера, растопљеног
  • 60 г црне чоколаде изломљене на комадиће
  • 1 кашика уља

За фил:

  • 780 г ванила сладоледа
  • 326 истопљене црне чоколаде за врући прелив
  • 780 г сладоледа од чоколаде
  • 350 г слатке павлаке
  • 30 г шећера у праху
  • 1 1/2 кашичице. екстракта ваниле

Припрема:

За сладолед торту Млечна краљица загрејте рерну на 176° и обложите плех са папиром за печење. Користећи оштар нож, исецкајте орео кекс на ситне комаде. Пребаците у средњу посуду, прелијте путером и измешајте. Раширите све на припремљен плех и пеците док не замирише и не постане хрскав, 5 до 8 минута. У међувремену, обришите посуду. У истој посуди, комадиће црне чоколаде отопите на пари и умешајте уље. Додајте испечене грануле колача у чоколадну мешавину и промешајте. Раширите на други плех обложен папиром за печење и ставите у фрижидер док се не стврдне, око 30 минута. Исеците на мале комаде.

Припремите тепсију. Калуп за торте обложите пластичном фолијом. У великој чинији мешајте сладолед од ваниле док не постане гладак, али не и течан. Равномерно га распоредите по дну припремљене тепсије. Замрзните га на 30 минута. У међувремену, отопите црну чоколаду за врући прелив. Поспите комаде претходно замрзнутог кекса преко смрзнутог сладоледа од ваниле. Замрзните торту док се мало не стегне, 15 до 30 минута.

У великој посуди мешајте чоколадни сладолед док не постане гладак. Пажљиво кашичицом га распоредите на претходно замрзнути слој кекса. Замрзните док се све не стегне, најмање 4 сата. Отприлике 2 сата пре сервирања окрените торту на тањир, са слојем чоколаде на дну. Уклоните странице калупа за торту и вратите у замрзивач док мутите шлаг.

У великој посуди, ручним миксером, умутите слатку павлаку, шећер и екстракт ваниле на средњој брзини док се не формирају чврсти врхови. Отприлике једну трећину шлага пребаците у врећу са звездастим врхом. Премажите преостали шлаг преко врха и страница торте. А шлагом из кесе украсите торту. Замрзните украшену торту, непокривену, 1 до 2 сата пре сервирања. Када је сервирате оставите да одстоји на собној температури око 5 минута, а затим исеците на кришке оштрим ножем. Уживајте у сладолед торти Млечна краљица.

(stvarukusa/mondo)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.

05. 06. 2025. у 17:05

Коментари (0)

ДРОНОВИ СУ СТВАР ПРОШЛОСТИ: Албанци ово спремају Србима за меч у Тирани?