МЛЕЧНА КРАЉИЦА: Сладолед торта је десерт који предивно освежава и уједно слади
Сладолед торта под називом Млечна краљица је заиста једна од најбољих смрзнутих, сладолед торти и са правом носи назив краљице.
Foto: Shutterstock
Најбоље од свега је што може свако да је направи у домаћој верзији.
Састојци:
За хрскави слој од кекса:
- 15 Орео колача
- 3 кашике несланог путера, растопљеног
- 60 г црне чоколаде изломљене на комадиће
- 1 кашика уља
За фил:
- 780 г ванила сладоледа
- 326 истопљене црне чоколаде за врући прелив
- 780 г сладоледа од чоколаде
- 350 г слатке павлаке
- 30 г шећера у праху
- 1 1/2 кашичице. екстракта ваниле
Припрема:
За сладолед торту Млечна краљица загрејте рерну на 176° и обложите плех са папиром за печење. Користећи оштар нож, исецкајте орео кекс на ситне комаде. Пребаците у средњу посуду, прелијте путером и измешајте. Раширите све на припремљен плех и пеците док не замирише и не постане хрскав, 5 до 8 минута. У међувремену, обришите посуду. У истој посуди, комадиће црне чоколаде отопите на пари и умешајте уље. Додајте испечене грануле колача у чоколадну мешавину и промешајте. Раширите на други плех обложен папиром за печење и ставите у фрижидер док се не стврдне, око 30 минута. Исеците на мале комаде.
Припремите тепсију. Калуп за торте обложите пластичном фолијом. У великој чинији мешајте сладолед од ваниле док не постане гладак, али не и течан. Равномерно га распоредите по дну припремљене тепсије. Замрзните га на 30 минута. У међувремену, отопите црну чоколаду за врући прелив. Поспите комаде претходно замрзнутог кекса преко смрзнутог сладоледа од ваниле. Замрзните торту док се мало не стегне, 15 до 30 минута.
У великој посуди мешајте чоколадни сладолед док не постане гладак. Пажљиво кашичицом га распоредите на претходно замрзнути слој кекса. Замрзните док се све не стегне, најмање 4 сата. Отприлике 2 сата пре сервирања окрените торту на тањир, са слојем чоколаде на дну. Уклоните странице калупа за торту и вратите у замрзивач док мутите шлаг.
У великој посуди, ручним миксером, умутите слатку павлаку, шећер и екстракт ваниле на средњој брзини док се не формирају чврсти врхови. Отприлике једну трећину шлага пребаците у врећу са звездастим врхом. Премажите преостали шлаг преко врха и страница торте. А шлагом из кесе украсите торту. Замрзните украшену торту, непокривену, 1 до 2 сата пре сервирања. Када је сервирате оставите да одстоји на собној температури око 5 минута, а затим исеците на кришке оштрим ножем. Уживајте у сладолед торти Млечна краљица.
(stvarukusa/mondo)
Препоручујемо
БОМБА ТОРТА: Посластица која ће свима успети, сочног фила и скупог укуса
20. 04. 2024. у 16:30 >> 12:27
ПУТИН О ИСПОРУЦИ "ТОМАХАВКА": Ако Украјина нападне оружјем дугог домета, одговор ће бити запањујући
АКО Украјина покрене нападе оружјем дугог домета на Русију, одговор ће бити запањујући, изјавио је данас руски председник Владимир Путин.
23. 10. 2025. у 17:59
СТИЖЕ ЗИМА КАКВА СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У СТО ГОДИНА? Метеоролози одговорили на спекулације о "зими века"
НЕМАЧКИ портали су преплављени информацијама о екстремној зими, улицама прекривеним снегом и екстремним временским условима који прете земљи.
23. 10. 2025. у 17:38
СПАВА ПОРЕД ВЦ ШОЉЕ БЕЗ ПОКЛОПЦА Хаос у затвору где је Саркози, вичу му: "Осветићемо Гадафија!" Посебан третман за бившег председника
"СВИ затвореници праве буку, вичу, лупају по зидовима..."
22. 10. 2025. у 15:32
Коментари (0)