САВРШЕН КОЛАЧ СА КАЈСИЈАМА И ОРАСИМА: Једноставна а преукусна посластица

Новости онлине

18. 05. 2024. у 13:32

Воћни колач коме ћете се враћати.

САВРШЕН КОЛАЧ СА КАЈСИЈАМА И ОРАСИМА: Једноставна а преукусна посластица

Foto: Jutjub/Printskrin/Бакина кухиња

Састојци:

  • 2 јајета
  • 4 кашике шећера
  • 1 кесица ванилин шећера
  • 100 мл јогурта
  • 50 мл уља
  • 5 кашика брашна
  • 1/2 кесице прашка за пециво
  • 30 г ситно сецканих ораха
  • 1 кесица ванилин шећера
  • по укусу прах шећер
  • 5-6 већих кајсија

Припрема:

Умутити миксером јаја, прстохват соли и шећере, па када је маса добро умућена додати уље и јогурт и на крају брашно са прашком за пециво, па све добро измешати. 
Сипати у тепсију или калуп пречника 24-25 цм, па поређати кришке кајсија у неколико кругова, према средини тепсије. Посути са орасима и ванил шећером.
Пећи колач у рерни загрејаној на 200 С 15 минута, а онда смањити на 180 С. 
Пећи још 15 - 20 минута да колач лепо порумени.
Печен колач извадити из рерне, прохладити 10 минута, па преместити са папиром на тацну.
Лагано одвојити од папира и извући папир. Посути га прах шећером.
Сећи колач на кришке и послужити га.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ! Коњевић доживео инцидент на ромском весељу

"ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ!" Коњевић доживео инцидент на ромском весељу

ПЕВАЧ Шериф Коњевић имао је инцидент о којем се нашироко писало, када је на једној ромској свадби наводно дошло до непријатне ситуације у којој су он и његова колегиница Надица Адемов нападнути.

12. 01. 2025. у 10:49

Коментари (0)

НЕПРЕДВИДЉИВ ЈЕ, НИКАД НЕ ЗНАШ ШТА МУ ЈЕ У ГЛАВИ: Виландер дели  хвалоспеве на рачун Шпанца