БЕЧКА ТОРТА ЛИНД: Брза посластица са чоколадним филом
Комбинација кекса и савршеног чоколадног крема, ужитак за сва чула.
Састојци:
За кору:
- 400 г кекса са какаом,
- 30 мл еспресо кафе,
- 100 г маслаца
За крем:
- 400 г тамне чоколаде,
- 450 мл слатке павлаке,
- 2 кашике какаоа,
- 50–100 г шећера,
- 10 г желатина,
- 100 мл воде
За глазуру:
- 100 г црне чоколаде,
- 50 мл слатке павлаке,
- 50 г шећера
Припрема:
Измрвите кекс и помешајте га са еспресом и истопљеним маслацем. Мешајте док не добијете смесу која може да се обликује, ако маслаца нема довољно, може да се дода мало воде.
Смесу ставите у калуп за торту и изравнајте је. Желатин ставите на пару на око 10 минута да се згусне, и после га додајте у растопљену чоколаду. Умутите слатку павлаку са шећером у густ крем и додајте јој чоколадну смесу и пажљиво мешајте.
Добијену смесу излијте преко основе од кекса и поравнајте је. Припремите и глазуру, тако што растопите чоколаду са слатком павлаком и шећером и оставите да се охлади. После сипајте глазуру у калуп, а можете и да декоришете торту и нечим додатним по жељи, свако има свој укус и начин.
Торта се ставља у фрижидер на једну ноћ да се стегне.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)