ЛОТУС ТОРТА СА БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Најлепша посластица са белом чоколадом и кексом
Једноставна, неодољиво кремаста и преукусна торта која се брзо спрема.
Састојци:
За подлогу:
- маслац - 125 г
- лотус кекс - 300 г
За фил:
- лотус крем - 200 г
- бела чоколада - 200 г
- слатка павлака - 300 мл
- крем сир - 500 г (пуномасни)
- арома ваниле - 5 мл
- шећер у праху - 75 г
За декорацију:
- слатка павлака - 150 мл (умућена)
- лотус крем - 200 г
Припрема:
Подлоге:
Самлети кекс у мултипрактику, додати отопљени маслац и мешати док се не добије лепљива, компактна маса. Утиснути у дно калупа пречника 22 цм (висине најмање 8 цм) и ставити у фрижидер док се припрема фил.
Фил:
Отопити белу чоколаду у микроталасој, више пута по 30 секунди (након 30 с извадите посуду из микроталасне, промешате и вратите на још 30 с) и оставити 10 минута да се прохлади.
У већој посуди ручно умутити крем сир са шећером у праху и ванилом, затим додати отопљену чоколаду и наставити са мешањем да се сви састојци сједине. Посебно умутити слатку павлаку па је додати у фил са сиром.
Сипати лотус крем у танком слоју преко целог фила и нежно умешати шпатулом тако да остану трагови крема (попут мермера). Премазати фил преко подлоге од кекса и оставити у фрижидеру преко ноћи.
Декорација:
Пажљиво скинути обруч са торте, поравнати шпатулом и прелити отопљеним лотус кремом. Морате бити хитри, јер се крем брзо стеже и могу остати трагови од шпатуле.
(еspreso)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЧОКО-МОКО ТОРТА СА ГОТОВИМ КОРАМА: Рецепт за кремасту посластицу богатог укуса
08. 05. 2024. у 12:03
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)