ЛОТУС ТОРТА СА БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Најлепша посластица са белом чоколадом и кексом

Новости онлине

05. 06. 2024. у 12:18

Једноставна, неодољиво кремаста и преукусна торта која се брзо спрема.

ЛОТУС ТОРТА СА БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Најлепша посластица са белом чоколадом и кексом

Foto: Shutterstock

 Састојци:

За подлогу:

  • маслац - 125 г
  • лотус кекс - 300 г

За фил:

  • лотус крем - 200 г
  • бела чоколада - 200 г
  • слатка павлака - 300 мл
  • крем сир - 500 г (пуномасни)
  • арома ваниле - 5 мл
  • шећер у праху - 75 г

За декорацију:

  • слатка павлака - 150 мл (умућена)
  • лотус крем - 200 г

 Припрема:

 Подлоге:

Самлети кекс у мултипрактику, додати отопљени маслац и мешати док се не добије лепљива, компактна маса. Утиснути у дно калупа пречника 22 цм (висине најмање 8 цм) и ставити у фрижидер док се припрема фил.

 Фил:

Отопити белу чоколаду у микроталасој, више пута по 30 секунди (након 30 с извадите посуду из микроталасне, промешате и вратите на још 30 с) и оставити 10 минута да се прохлади.

У већој посуди ручно умутити крем сир са шећером у праху и ванилом, затим додати отопљену чоколаду и наставити са мешањем да се сви састојци сједине. Посебно умутити слатку павлаку па је додати у фил са сиром.

Сипати лотус крем у танком слоју преко целог фила и нежно умешати шпатулом тако да остану трагови крема (попут мермера). Премазати фил преко подлоге од кекса и оставити у фрижидеру преко ноћи.

Декорација:

Пажљиво скинути обруч са торте, поравнати шпатулом и прелити отопљеним лотус кремом. Морате бити хитри, јер се крем брзо стеже и могу остати трагови од шпатуле. 

(еspreso)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.

01. 04. 2025. у 12:17

Коментари (0)

БЕКАМ ГОДИНАМА КРИЈЕ СВОЈУ БОЛЕСТ: Славни фудбалер отворио душу