КРЕМПИТА ТОРТА: Кремаста посластица са чаробним укусом

Новости онлине

08. 06. 2024. у 13:00

Одлична торта са врло укусним филом који се једноставно прави.

КРЕМПИТА ТОРТА: Кремаста посластица са чаробним укусом

Foto: Shutterstock

Састојци:

За кору: 

  • 3 жуманцета
  • 1 цело јаје
  • 3 кашике шећера
  • 3 кашике вруће воде
  • 2 пуне касике брашна
  • 1 кашичица прашка за пециво

За фил:

  • 15 кашика шећера
  • 1 л воде
  • 3 пудинга од ваниле 
  • 6 беланаца
  • и још 7 кашика шећера

Припрема:

Умутити жуманца и јаје са шећером, додати брашно и прашак за пециво.

На крају сипати и врућу воду, умутити све и пећи десетак минута на 200 степени.

Охладити кору и ставити на тацну па ставити обруч на торту.

Скувати пудинге у литри воде са 15 кашика шећера.

Умутити беланца са 7 кашика шећера у чврст шлаг.

Сипати врео пудинг у беланца, мутећи полако миксером.

Охладити фил па га полако сипајте у обруч и прекријте па ставите у фрижидер да се добро расхлади.

Украсите по жељи.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ! Коњевић доживео инцидент на ромском весељу

"ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ!" Коњевић доживео инцидент на ромском весељу

ПЕВАЧ Шериф Коњевић имао је инцидент о којем се нашироко писало, када је на једној ромској свадби наводно дошло до непријатне ситуације у којој су он и његова колегиница Надица Адемов нападнути.

12. 01. 2025. у 10:49

Коментари (0)

НИЈЕ ЗА СТАРО ГВОЖЂЕ: Монфилс освојио турнир у Окланду и постао најстарији шампион АТП тура (ФОТО)