КРЕМПИТА ТОРТА: Кремаста посластица са чаробним укусом
Одлична торта са врло укусним филом који се једноставно прави.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За кору:
- 3 жуманцета
- 1 цело јаје
- 3 кашике шећера
- 3 кашике вруће воде
- 2 пуне касике брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
За фил:
- 15 кашика шећера
- 1 л воде
- 3 пудинга од ваниле
- 6 беланаца
- и још 7 кашика шећера
Припрема:
Умутити жуманца и јаје са шећером, додати брашно и прашак за пециво.
На крају сипати и врућу воду, умутити све и пећи десетак минута на 200 степени.
Охладити кору и ставити на тацну па ставити обруч на торту.
Скувати пудинге у литри воде са 15 кашика шећера.
Умутити беланца са 7 кашика шећера у чврст шлаг.
Сипати врео пудинг у беланца, мутећи полако миксером.
Охладити фил па га полако сипајте у обруч и прекријте па ставите у фрижидер да се добро расхлади.
Украсите по жељи.
Препоручујемо

ЧОКО-МОКО ТОРТА СА ГОТОВИМ КОРАМА: Рецепт за кремасту посластицу богатог укуса
08. 05. 2024. у 12:03

ЛОТУС ТОРТА СА БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Најлепша посластица са белом чоколадом и кексом
05. 06. 2024. у 12:18

ТИГАР ТОРТА КОЈА СЕ НЕ ПЕЧЕ: Издашна и брза посластица коју деца обожавају
04. 06. 2024. у 19:00

ПОРОДИЦЕ У ШОКУ НАКОН ШТО СУ ОТВОРИЛЕ КОВЧЕГЕ СА ТЕЛИМА: Нове бизарности након пада авиона у Индији
СИН жене која је погинула у паду авиона компаније Air India изјавио је за Би-Би-Си да су у ковчегу с телом његове мајке пронађени и „други остаци“.
23. 07. 2025. у 16:49

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

ВЕЛИКЕ ДЕВОЈКЕ: Федерерове ћерке више нису мале - лепе близнакиње, видите на кога личе (ФОТО)
ПОРЕД њих две, Роџер Федерер је отац двојице дечака - Леа и Ленија.
22. 07. 2025. у 17:19
Коментари (0)