КОЛАЧ СА БРЕСКВАМА: Лагана посластица која се не пече и прави је избор за топле дане
Кремаст и освежавајући, овај колач са бресквама треба добро да се охлади. Прави се са слатком павлаком и бресквама. Сочан је и лаган.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 средње брескве, сецкане
- сок од 1/2 лимуна
- 95 г шећера
- 8 грахам крекера
- 200 г сланих переца
- 1 кашичица млевеног цимета
- прстохват соли
- 6 кашика путера, растопљеног
- 90 мл слатке павлаке
- 230 г крем сира, омекшаног
- 30 г грчког јогурта
- 1 ванилин шећер
- 2 средње брескве за украшавање
- 2 кашике меда, за украшавање
Припрема:
У малом лонцу на средњој ватри кувајте брескве, лимунов сок и 2 кашике шећера, често мешајући, док брескве не почну да се разграђују, али задрже облик и течност постане попут сирупа, 5 до 10 минута, у зависности од тога колико су зреле. Оставити да се охлади.
У међувремену, измрвите крекере и переце, и пребаците у средњу посуду. Додајте цимет, велики прстохват соли и две кашике шећера и промешајте да се сједине. Додајте путер и добро измешајте. Утисните патишпањ у плех. Оставите у фрижидеру док не завршите фил. Миксером умутите слатку павлаку. Пребаците у другу посуду. У истој посуди за мућење слатке павлаке, умутите крем сир и јогурт док не постану глатки. Додајте преостали шећер и мутите док се не сједине. Додајте ванилин шећер и прстохват соли и умутите, а потом све умутите са шлагом, док се не сједини. Умешајте и куване брескве.
Сипајте фил преко патишпања у равномерном слоју. Покријте пластичном фолијом и ставите у фрижидер док се добро не охлади, најмање 4 сата или преко ноћи. Сервирајте колач са бресквама и медом.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СЛАТКИ ГРЕХ: Нема кремастијег и укуснијег колача, а спрема се очас посла
30. 05. 2024. у 15:00

ЛЕЊА ПИТА СА ТРЕШЊАМА: Спремите укусан колач по традиционалном рецепту
05. 06. 2024. у 15:00

КОЛАЧ СЕДМО НЕБО: Кад га пробате, биће вам јасно зашто се тако зове
24. 05. 2024. у 17:30

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)