ВЕРМУТ ТОРТА: Уживаћете у сваком залогају, а ову феноменалну торту можете да служите за све прилике

Новости онлине

07. 06. 2024. у 09:00

Вермут торта спада у оне које захтевају ваш труд и време, али верујте на крају се исплати. Мекане какао коре премазане чоколадним плазма, а после и белим филом буде сва чула.

ВЕРМУТ ТОРТА: Уживаћете у сваком залогају, а ову феноменалну торту можете да служите за све прилике

Foto: Shutterstock

Састојци:

За коре:
  • 15 беланаца
  • 15 кашика шећера
  • 9 кашика млевене плазме
  • 6 кашика презли
  • 6 кашика какаоа

За фил: 

  • 13 жуманаца
  • 4 јаја
  • 18 кашика шећера
  • 300 г путера
  • 300 г млевене плазме
  • 270 г киселе павлаке 
  • 100 г млечне чоколаде
  • 100 г беле чоколаде 
  • 400 мл слатке павлаке 

Припрема:
Умутите 5 беланаца са 5 кашика шећера у чврст шне, па додајте 3 кашике млевене плазме, 2 кашике презли и 2 кашике какаоа. Лагано сједините, па сипајте добијену смесу у плех обложен пек папиром. Пеците у загрејаној рерни на 180°С око 15 минута. На исти начин и од исте количине састојака направите још две коре. У посуди пенасто умутите жуманца и јаја са шећером, па кувајте на пари док се фил мало не зугнсе, и уз непрестано мешање. Затим склоните са шпорета, покријте провидном фолијом и оставите да се смеса охлади на собној температури.  Путер собне температуре умутите, па додајте фил од жуманаца и све лепо сједините миксером. У добијени фил додајте кекс и лепо промешајте да се састојци сједине. Изрендајте белу и млечну чоколаду, па помешајте са киселом павлаком и додајте у фил. У другој посуди умутите слатку павлаку. Премажите прву кору филом, па нанесите умућену слатку павлаку, па ставите другу кору, па опет премажите филом, а онда опет умућеном слатком павлаком и ставите трећу кору. Торту ставите у фрижидер, па када се охлади премажите је преосталом умућеном слатком павлаком.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.

01. 04. 2025. у 12:17

Коментари (0)

КРАЉ КОНАЧНО ПРОГОВОРИО: Леброн открио зашто воли да игра са Луком Дончићем