3 РЕЦЕПТА ЗА 3 НАЈБОЉА ДОМАЋА СЛАДОЛЕДА: Све природни састојци, а укус као у најбољој посластичарници (ФОТО)

Татјана Марковић

09. 06. 2024. у 16:34

СТИГЛЕ су нам летње температуре, а сем уз освежавајуће напитке прави је тренутак да се освежимо неком хладном посластицом.

3 РЕЦЕПТА ЗА 3 НАЈБОЉА ДОМАЋА СЛАДОЛЕДА: Све природни састојци, а укус као у најбољој посластичарници (ФОТО)

Фото Pixabay free images

Домаћи сладолед прави се једноставно, тако што умутите смесу, додате воће и заледите, а неупоредиво је бољи од куповног сладоледа. Данас вам доносимо 3 рецепта за најлепше домаће сладоледе:

Фото Shutterstock

 

Сладолед бр. 1:

Потребно: Слатка павлака 500 мл, 200 црне чоколаде, 100 малина, 1 грчки јогурт.

Слатка павлака се умути па се у њу дода растопљена црна чоколада и 100 г свежих малина као и један грчки јогурт. Пошто не волимо много сладак сладолед, не додајемо шећер, али ко воли може да дода шећер у праху. Заледите и уживајте!

Фото Shutterstock

Сладолед бр 2.

Потребно: 3 банане; 200 малина; 3 "јаче" кашике меда; 1 грчки јогурт.

Све измешајте у блендеру, сипајте у чинију и заледите. Пре послуживања поспите са плазмом у праху или кокосовим брашном или коштунавим воћем.

Сладолед бр. 3

Овај рецепт је мало компикованији али, верујте нам, исплати се да га направите:

Састојци: пола литре млека, 50 г маслаца, 100 г слатке павлаке, 5 жумањаца, 150 г шећера у праху, 1 кесица ванил шећера, воће по избору (или оно које вам је при руци), инстант кафа, какако или капућино.

Фото Shutterstock

Начин прављења: Раздвојите жуманце од беланца па у жуманце додајте ванил шећер, шећер и маслац као и мало млека и слатку павлаку, па то све скувајте као пудинг. Оставите да се мало охлади па опет мутите миксером док се смеса не стегне. Затим у половину смесе додајте воће по жељи и у количини коју желите.

У другу половин удодајте рендану или топљену чоколаду, а можете и инстант кафу па ћете добити сладолед са кафом.

Заледите и након тога се сладите.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.

01. 04. 2025. у 12:17

Коментари (0)

БИЋЕ ИСТИ КАО АГАСИ: Виландер анализирао шпанског тенисера