ЧОКОЛАДНИ ЧИЗКЕЈК БЕЗ ПЕЧЕЊА: Прави се за 15 минута, а осваја на први залогај
ЧИЗКЕЈК је многима омиљен слаткиш. Ако припадате тој групи, испробајте и његову чоколадну верзију.
На овај колач нећете потрошити пуно времена јер његова израда траје свега 15-ак минута.
Чоколадни чизкејк – састојци:
за подлогу:
150 грама кекса по избору
100 грама путера
За крем:
300 грама чоколаде за кување или тамне чоколаде
500 грама маскарпоне сира
100 грама шећера у праху
250 мл слатке павлаке
Чоколадни чизкејк – припрема:
Уситните кекс и измешајте га с растопљеним путером. Кекс можете уситнити у блендеру, млину за кафу или орахе, или их положити у кесицу па излупати оклагијом док не добијете слатки прах. У округли калуп за торте с обручем убаците смесу кекса и путера па је добро утисните на дно калупа и затим ставите у замрзивач док не припремите крем.
Чоколаду изломите на коцкице и растопите. Затим је пустите да се мало охлади. Миксером у једној посуди чврсто умутите слатку павлаку. У другој затим измиксирајте маскарпоне са шећером и додајте млаку отопљену чоколаду. Мало-помало у ту смесу додајте шлаг и лагано мешајте док све не сједините.
Извадите из замрзивача калуп, прелијте крем на подлогу од кекса и путера, па ставите у класичан део фрижидера на неколико сати да се стврдне.
Савети:
Ако немате калуп с обручем, чизкејк на исти начин можете направити у стандардном округлом калупу. Торту тада нећете моћи да извучете, али парчиће и даље можете сећи на класичан начин.
Ако случајно немате чоколаду, можете је заменити с две велике кашике какаа. Убаците га у смесу маскарпонеа и шећера и даље све радите по рецепту.
(Задовољна.хр)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БРЗИНСКИ РОЛАТ ОД ПОВРЋА: Лаган летњи оброк који можете јести и хладан (ВИДЕО)
11. 06. 2024. у 13:30
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
МИЛИЦА О ВЕЗИ СА СТРУГАРОМ: "Водили смо љубав пет-шест пута за 24 сата"
ПЕВАЧИЦА Милица Тодоровић ужива у новој љубави. Како преносе домаћи медији, већ неколико месеци је у вези с бизнисменом Мариом, познатим у градским круговима, који избегава јавно експонирање.
11. 01. 2025. у 15:28
Коментари (0)