ЛЕПЕ СЕ ЗА ПРСТЕ: Ребарца са савршеним преливом, као из ресторана
Ребарца могу да буду од различитих врста меса, а у овом рецепту се користе свињска ребарца.
Фото Shutterstock
Састојци:
1,5 кг свињских ребараца
2 кашике шећера
1 кашичица љуте паприке
1 кашичица белог лука у праху
1 кашичица црвеног лука у праху
1 кашичица слатке паприке
Со и бибер по укусу
250 мл роштиљ соса
Рецепт за ребарца са савршеним преливом као из ресторана:
Загрејте рерну на 150 степени. Помешајте смеђи шећер, обичан шећер, љуту паприку у праху, бели лук у праху, црни лук у праху, слатку паприку у праху, 2 кашичице соли и бибер. Ставите ребра на комад фолије довољно велик да се пресавије и затвори, а затим их ставите на плех за печење. Поспите смесу зачина по врху ребара. Умотајте фолију око ребарца и добро затворите да током печења не исцури сок. Пеците док месо не омекша и док не буде могло лако да се одвоји од костију виљушком, око 2 сата.
(Ствар укуса)
Препоручујемо
ВАТРОГАСЦУ ПОЗЛИЛО ОД ПРИЗОРА КОЈИ ЈЕ ЗАТЕКАО: Мучне сцене на месту погибије Ане Радовић и њеног пријатеља
ЈУТРОС је у Овчарско-кабларској клисури лоциран аутомобил марке "ауди" у коме су пронађена два тела, а једно до њих је тело Ане Радовић за којом се трагало од 23. новембра.
26. 11. 2025. у 13:30
НАЈВЕЋА СИЛА ЕВРОПЕ РЕАГОВАЛА НА ТРАМПОВ ПЛАН: "У принципу подржавамо"
НЕМАЧКА влада саопштила је да "у принципу" подржава план Сједињених Америчких Држава за окончање рата у Украјини, али да остаје посвећена заштити украјинског суверенитета и обезбеђивању безбедносних гаранција за земљу.
21. 11. 2025. у 12:37
ОЛИВЕРА СМЕЊЕНА: Нови уредник на РТС - муж познате певачице, дуго је на јавном сервису
НА ТОЈ позицији у РТС-у је годинама уназад била Оливера Ковачевић.
26. 11. 2025. у 12:55
Коментари (0)