НУТЕЛА ТОРТА СА ПИШКОТАМА И БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Кремаста и богата фантазија укуса
Ова фина торта, која се по збиркама рецепата може наћи и под именом "магична торта", фантастичног је укуса и богатог изгледа, тако да се може послужити и у најсвечанијим приликама.

Foto: Printskrin Youtube/Cookrate - Cakes
Састојци:
- 250 г пишкота
- 150 мл млека
За фил:
- 500 мл слатке павлаке
- 100 г шећера у праху
- 500 г маскарпонеа
- 80 г беле чоколаде
- 400 г нутеле
За декорацију:
- 60 г црне чоколаде
Припрема:
Узмите дугуљасти калуп за хлеб и на дно ставите пишкоте које сте прво умочили у млеко.
Умутите слатку павлаку са шећером у праху.
Додајте маскарпоне па мутите и даље.
Поделите смесу на 2 дела и у један додајте нутелу (150 г), а у други истопљену белу чоколаду. Ређајте: бели фил, нутела, црни фил, нутела, бели фил, нутела, црни фил, нутела и на крају пишкоте. (trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЛОТУС ТОРТА СА БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Најлепша посластица са белом чоколадом и кексом
05. 06. 2024. у 12:18

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)