ДИПЛОМАТ ТОРТА: Посластица створена за врхунско уживање

Новости онлине

05. 07. 2024. у 19:00

Откривамо вам оригинални рецепт како бисте могли овај чоколадни десерт правити када пожелите. Дипломат торта је уз реформу, естерхази, сахер и неке друге, неизбежна у понуди сваке посластичарнице која држи до свог реномеа.

ДИПЛОМАТ ТОРТА: Посластица створена за врхунско уживање

Foto: Shutterstock

Састојци:

Три коре по:

  • 4 беланца
  • 4 кашике шећера
  • 100 гр млавених ораха
  • равна кашика брашна

Крем I:

  • 5 жуманаца
  • 4 кашике брашна
  • 5 кашика шећера
  • 500 мл млека
  • 125 гр маргарина или маслаца

Крем II:

  • 7 жуманаца
  • 7 кашика шећера
  • 150 гр чоколаде за кување
  • 125 гр маргарина или маслаца
  • Још:  500 мл слатке павлаке

Припрема:

Одвојити беланца од жуманаца па миксером мутити беланца уз постепено додавање шећера када запене и мутити све док се не добије чврста пена. На крају умешати орахе и брашни и све сјединити лопатицом.

Може се пећи у калупу од 26цм или плеху 30 x 20 цм. Обложити плех, истрести смесу и пећи у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 15 минута.

Овако испећи све три коре.

Помешати жуманца, шећер и брашно, па додати мало хладног млека од 500 мл а остатак ставити да проври.

Размутити смесу и закувати у кипуће млеко. Мешати док се не згусне, па склонити са ватре  и прекрити фолијом директно на добијени пудинг и оставити да се охлади.

За дуги фил пенасто у мањој шерпи умутити жуманца са шећером да побеле и запене па ставити на већу шерпу у којој је “са два прста” вода која ври. Кувати тако 10 минута па додати чоколаду и мешати док се не отопи.

Када се чоколада отопила склонити са ватре па и тај фил оставити да се охлади.

Када су се пудинзи охладили умутити оба маргарина или маслаца да буду пенасти па поделити их на два једнака дела и додати пудинзима и све умутити заједно.

На крају умутити слатку павлаку па по 2 – 3 кашике додати филовима и измутити. Биће пенастије и кремастије.

На прву кору ставити један фил, па други и преко премазати слој слатке павлаке, друга кора, па опет један па други фил и слој слатке павлаке, а на крају друга кора.

Уколико вам је остало слатке павлаке искористите је за декорацију. 

Оставите торту да одстоји и коре отпусе, а укуси се сједине па сецкати и служити.

Пријатно.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи

ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.

01. 07. 2025. у 11:45

Коментари (0)

ВЕЧЕРИ ТЕАТРА У СРЦУ ГРАДА: Завршен први MozzART позоришни фестивал