ДИПЛОМАТ ТОРТА: Посластица створена за врхунско уживање

Новости онлине

05. 07. 2024. у 19:00

Откривамо вам оригинални рецепт како бисте могли овај чоколадни десерт правити када пожелите. Дипломат торта је уз реформу, естерхази, сахер и неке друге, неизбежна у понуди сваке посластичарнице која држи до свог реномеа.

ДИПЛОМАТ ТОРТА: Посластица створена за врхунско уживање

Foto: Shutterstock

Састојци:

Три коре по:

  • 4 беланца
  • 4 кашике шећера
  • 100 гр млавених ораха
  • равна кашика брашна

Крем I:

  • 5 жуманаца
  • 4 кашике брашна
  • 5 кашика шећера
  • 500 мл млека
  • 125 гр маргарина или маслаца

Крем II:

  • 7 жуманаца
  • 7 кашика шећера
  • 150 гр чоколаде за кување
  • 125 гр маргарина или маслаца
  • Још:  500 мл слатке павлаке

Припрема:

Одвојити беланца од жуманаца па миксером мутити беланца уз постепено додавање шећера када запене и мутити све док се не добије чврста пена. На крају умешати орахе и брашни и све сјединити лопатицом.

Може се пећи у калупу од 26цм или плеху 30 x 20 цм. Обложити плех, истрести смесу и пећи у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 15 минута.

Овако испећи све три коре.

Помешати жуманца, шећер и брашно, па додати мало хладног млека од 500 мл а остатак ставити да проври.

Размутити смесу и закувати у кипуће млеко. Мешати док се не згусне, па склонити са ватре  и прекрити фолијом директно на добијени пудинг и оставити да се охлади.

За дуги фил пенасто у мањој шерпи умутити жуманца са шећером да побеле и запене па ставити на већу шерпу у којој је “са два прста” вода која ври. Кувати тако 10 минута па додати чоколаду и мешати док се не отопи.

Када се чоколада отопила склонити са ватре па и тај фил оставити да се охлади.

Када су се пудинзи охладили умутити оба маргарина или маслаца да буду пенасти па поделити их на два једнака дела и додати пудинзима и све умутити заједно.

На крају умутити слатку павлаку па по 2 – 3 кашике додати филовима и измутити. Биће пенастије и кремастије.

На прву кору ставити један фил, па други и преко премазати слој слатке павлаке, друга кора, па опет један па други фил и слој слатке павлаке, а на крају друга кора.

Уколико вам је остало слатке павлаке искористите је за декорацију. 

Оставите торту да одстоји и коре отпусе, а укуси се сједине па сецкати и служити.

Пријатно.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РАТ РУСИЈЕ И АМЕРИКЕ ВОДИО БИ СЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ЕВРОПЕ: Мрачно упозорење познатог новинара - Она након тога не би постојала

РАТ РУСИЈЕ И АМЕРИКЕ ВОДИО БИ СЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ЕВРОПЕ: Мрачно упозорење познатог новинара - "Она након тога не би постојала"

НОВИНАР Аљоша Миленковић оценио је приликом коментарисања ситуације у Украјини да су Русија и Америка већ у рату, а да би се директан сукоб могао догодити на територији Европе, након чега она не би постојала.

08. 07. 2024. у 09:18 >> 09:18

ПОСЛЕ ПЕКИНГА, ОРБАН ПОЛЕТЕО НА СЛЕДЕЋУ ДЕСТИНАЦИЈУ: Ова земља је четврта станица мировне мисије мађарског премијера

ПОСЛЕ ПЕКИНГА, ОРБАН ПОЛЕТЕО НА СЛЕДЕЋУ ДЕСТИНАЦИЈУ: Ова земља је четврта станица мировне мисије мађарског премијера

МАЂАРСКА веома цени мировну иницијативу Кине у вези са сукобом у Украјини, истакао је мађарски премијер Виктор Орбан у разговору са кинеским председником Си Ђинпингом током своје ненајављене посете Пекингу.

08. 07. 2024. у 09:23

СИН ЈОЈ НЕСТАО У ГРЧКОЈ, ИМАО ЈЕ САМО ГОДИНУ: После 32 године, мушкарац се јавио и рекао: Ја сам ваше дете (ВИДЕО)

СИН ЈОЈ НЕСТАО У ГРЧКОЈ, ИМАО ЈЕ САМО ГОДИНУ: После 32 године, мушкарац се јавио и рекао: "Ја сам ваше дете" (ВИДЕО)

БЕН је нестао у Грчкој пре 32 године. Тада је имао једну годину, а кад се јавио човек који је рекао да је управо он то нестало дете, све се променило.

08. 07. 2024. у 15:47

Коментари (0)

МА, НЕ МОЖЕТЕ МИ НИШТА! Новак Ђоковић испрозивао бахате Енглезе као никада у животу!