МАРКИЗА ТОРТА: Зову је краљицом свих посластица, а кремастија не постоји
Маркиза торта се увек налази на листи омиљених посластица код нас! И иако постоје разне варијанте прављења ове неодољиве посластице, све искусне домаћице сматрају да је следећи поступак најбољи, јер је још кремастија и укуснија! Проверите то и сами, сигурни смо да се нећете покајати.
Састојци:
- 7 јаја
- 250 г путера
- 250 г шећера у праху
- 200 г чоколаде за кување
- 3 кашике екстракта рума
- Млеко
- 2 паковања пишкота (4 табле)
- 2 кесице шлага
Припрема:
Одвојте од 7 јаја жуманца и беланца. Од беланца умутите снег и ставите у фрижидер. У жуманца ставите 250 г шећера у праху и добро умутите. Додајте цео путер. Отопите чоколаду, па додајте у умућена жуманца и чоколаду. Сипајте у фил једно 3 кашике рума да лепо замирише, то можете и по сопственом укусу, нећете погрешити.
Када сте то све лепо умутили, у ту смесу додајте и претходно умућена беланца из фрижидера и на најспоријој брзини умутите фил.
Округлу чинију стандардне величине (као за салату) обложите фолијом. У мало угрејаног млека потапајте пишкоту по пишкоту и ређајте по ободу чиније. Када целу површину прекријете пишкотама, излијте фил и поравнајте. Затворите чинију и фил са пишкотама и ставите да се торта стегне. Потребно је 2-3 сата.
Извадите торту из фрижидера, преврните је на већи тањир, па скините фолију. Умутите шлаг од две кесице шлага и премажите или украсите торту по жељи.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ГРАНДИСИМО ТОРТА: Раскошна посластица са 4 различита фила - за свачији укус
01. 06. 2024. у 15:00
ОРИГИНАЛНА, ТРАДИЦИОНАЛНА ЖИТО ТОРТА: Уз њу су одрасле све генерације
03. 07. 2024. у 11:30
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)