КАО ОБЛАК ПУНОГ МЕКОГ ФИЛА: "Бела пахуља" - Омиљени колач Јованке Броз
Бели меки колач са кремастим филом је савршена летња посластица.
Састојци:
за кору:
- 7 беланаца
- 1 цело јаје
- 7 кашика шећера
- 7 кашика брашна
- 3 кашике млаке воде
Фил:
- 7 жуманаца
- 7 кашика шећера
- 6 кашика брашна
- 1 кашика густина
- 800 мл млека
- 250 г маргарина
Прелив за кору:
- око 100 мл млека
- 1-2 кашике рума
Декорација: Шлаг и црна чоколада
Припрема:
Раздвојимо беланца од жуманаца. Беланца умутимо уз додавање шећера, додамо брашно, млаку воду и једно цело јаје. Корицу добијену од беланаца испечемо.
Фил направимо тако што у млеку скувамо умућена жуманца са брашном, шећером и густином. Када се смеса скува и прохлади, дода се маргарин.
Кору прелијемо са млеком са румом. Када се кора натопи, прелије се преко са добијеним филом, преко којег се стави умућен шлаг и наренда се чоколада.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ГУРАБИЈЕ: Једноставни и укусни старински колачи који се топе у устима
04. 07. 2024. у 13:00
СЛАТКИ ГРЕХ: Нема кремастијег и укуснијег колача, а спрема се очас посла
30. 05. 2024. у 15:00
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)