МОКА КОЛАЧ: Кремасти залогаји савршеног укуса
Представљамо вам рецепт за љубитеље мешавине чоколаде и кафе, предивно и мекано освежење за летње дане.
Састојци:
За кору:
- 80 грама брашна
- 1/2 кашичице прашка за пециво
- 10 грама какао-праха
- 1 кашика инстант кафе
- 4 жуманцета
- 50 грама шећера
- 1/4 кашичице соли
- 60 мл млека
- 50 мл уља
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 4 беланцета
- 50 грама шећера
- 1/2 кашичице сирћета
За премазивање коре:
- 80 мл млека
- 15 грама шећера
- За крем:
- 100 мл + 300 мл слатке павлаке
- инстант кафа по укусу (око две кашике)
- 50 грама чоколаде
- 50 грама шећера у праху
- прстохват соли
За посипање:
- Какао-прах
Припрема:
Размутите кафу у топлом млеку и оставите са стране, па у одвојеној чинији помешајте шећер, жуманца, уља, па умутите док се шећер не отопи. Додајте млеко, па наставите да мешате и додајте екстракт ваниле.
Затим додајте брашно, какао, прашак за пециво и со (све просејано), па добро промешајте да не буде грудвица. Склоните са стране и покријте.
У једној чинији умутите пенасто беланца, па додајте сирће, 50 грама шећера и наставите да мутите све док не добијете чвршћи снег.
Постепено и уз мешање додајте шлаг мешавини од жуманаца и лепо помешајте.
Прелијте у посуду за печење, обложену пек-папиром.
Пеците око 25 минута у рерни загрејаној на 160 степени, па окрените, уклоните папир и оставите да се хлади.
Потом 100 мл загрејане слатке павлаке помешајте са инстант кафом по укусу, па на средњој ватри додајте чоколаду и мешајте док се не отопи, па све ставите у фрижидер да се мало стегне. Онда додајте још 300 мл слатке павлаке и 50 грама шећера у праху и прстохват соли и све добро умикасајте док не добијете крем.
Загрејте 80 мл млека и 15 грама шећера, па тиме премажите кору да се добро натопи.
Премажите онда кору кремом (можете га нанети и уз помоћ шприца), па ставите у фрижидер на сат-два.
Поспите какао-прахом.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САВРШЕНЕ КРЕМ КОЦКЕ: Спој кремастог фила и лешника даје неодољив укус овом колачу
21. 07. 2024. у 13:00
СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР ТРАМПУ ОД ПРЕДСЕДНИКА: То је наше и тако ће остати!
ПРЕДСЕДНИК Панаме Хосе Мулино поручио је да Панамски канал припада његовој држави и да око тога неће бити преговора.
23. 12. 2024. у 08:54
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
"СРЦЕ МОЈЕ, ДУШО МОЈА" Дајана грца у сузама због Жике, а он је грли: "Сетила сам се наше свадбе" (ВИДЕО)
"ЗАСЛУЖИО си да те загрлим и пољубим..."
23. 12. 2024. у 10:06
Коментари (0)