НЕОДОЉИВО КРЕМАСТО САВРШЕНСТВО: Чизкејк од црне чоколаде и вишања, једноставан колач који се не пече
Чизкејк од црне чоколаде и вишања је посластица пуног укуса, потпуно декадентна и освежавајућа.
Састојци:
250 г чоколадног кекса, измрвљеног
200 г крем сира
65 г шећера
1 кашичица екстракта ваниле
3 велика јајета
130 г јогурта
130 г чоколадних комадића
130 г вишања, исецканих
Рецепт за чизкејк од црне чоколаде и вишања:
За чизкејк од црне чоколаде и вишања загрејте рерну на 160°. Подмажите калуп за торте са дном које се одваја. У средњој посуди помешајте мрвице чоколадног кекса и растопљени путер. Утисните смесу на дно тепсије, пеците 10 минута, извадите и оставите са стране.
У посуду за мешање убаците крем сир и шећер, мутите док се не сједини и не постане кремасто. Додајте екстракт ваниле и добро промешајте.
Додајте јаја, једно по једно, и добро умутите након сваког додавања. Умешајте јогурт и мешајте док смеса не постане глатка. Додајте отопљену чоколаду и измешајте. Сипајте смесу за чизкејк преко теста које сте одвојили. Пеците у загрејаној рерни 35 до 40 минута, или док се средина не стегне. Оставите колач да се хлади у рерни са лагано отвореним вратима 1 сат. Затим ставите у фрижидер на најмање 4 сата. Пре сервирања поређајте вишње на чизкејк. Сервирајте и уживајте.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КАКО СУ ЕКСПЛОДИРАЛИ ПЕЈЏЕРИ КОД ГОТОВО 3.000 ЉУДИ? Постоје две теорије, а једна је посебно застрашујућа
ОКО 2.800 људи, међу којима и велики број припадника либанског оружаног покрета Хезболах, који подржава Иран, као и лекари, повређени су у уторак након што су им експлодирали пејџери којима су комуницирали.
17. 09. 2024. у 21:06
ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ МОСКВЕ БАЈДЕНУ, ШОЛЦУ И МАКРОНУ: Моћније оружје од вашег је спремно
ПРЕДСЕДНИК САД Џозеф Бајден, немачки канцелар Олаф Шолц и председник Француске Емануел Макрон могу испровоцирати сукоб који може довести до неповратних последица, рекао је данас председник Думе Русије Вјачеслав Володин на пленарној седници.
17. 09. 2024. у 17:35
"ИЗБАЦИЛА САМ ГА ИЗ КУЋЕ" Биља о односу са Ацом
МОГИ нису знали да овако стоје ствари у породици најидеалнијег естрадног пара.
17. 09. 2024. у 20:44
Коментари (0)