ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Кокос коцке које се не пеку, обожаваће их сви

Татјана Марковић

05. 08. 2024. у 07:00

КОКОС коцке ће вам се топити у устима, а чувају се у фрижидеру па лепо расхладе. Обожаваће их сви.

ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Кокос коцке које се не пеку, обожаваће их сви

Foto: Shutterstock

Састојци:

За подлогу:

250 г урми
130 г сирових бадема
30 г сирових ораха
65 г какао праха
1 кашичица екстракта ваниле
1/4 кашичице соли

За кокос фил:

250 г исецканог кокоса
30 г крем сира
30 г меда
2 кашике кокосовог уља
1/4 кашичице соли

Чоколадни слој:

190 г чоколадних комадића
2 кашике кокосовог уља

Рецепт за кокос коцке које се не пеку:

Како бисте направили овај колач, тепсију обложите папиром за печење, остављајући део папира да виси преко ивица. Додајте урме, бадеме, орахе, какао, екстракт ваниле и со у блендер. Мешајте док се не формира измрвљено, лепљиво тесто. Требало би да можете да стегнете лепљиво тесто рукама. Ако је смеса сува, додајте још пар урми или 1 кашичицу кокосовог уља да повећате влажност.

Пребаците тесто за колаче у посуду за печење. Чистим рукама га изравнајте и оставите на страну. Додајте исецкани кокос, крем сир, мед, кокосово уље и со у блендер. Блендирајте неколико пута док се не формира влажна, лепљива смеса. Пренесите слој кокоса у посуду за печење. Чистим рукама га изравнајте преко доњег слоја. Оставите на страну.

Отопите комадиће чоколаде и кокосово уље на пари. Прелијте чоколаду преко слоја кокоса и равномерно распоредите по посуди. Охладите колаче од кокоса у фрижидеру 1 сат или дуже. Након тога исеците и уживајте.

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ОВО СЕ ДЕСИЛО ПРВИ ПУТ У ИСТОРИЈИ: Српски кошаркаши у Партизану без поена у вечитом дербију