ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Кокос коцке које се не пеку, обожаваће их сви
КОКОС коцке ће вам се топити у устима, а чувају се у фрижидеру па лепо расхладе. Обожаваће их сви.
Састојци:
За подлогу:
250 г урми
130 г сирових бадема
30 г сирових ораха
65 г какао праха
1 кашичица екстракта ваниле
1/4 кашичице соли
За кокос фил:
250 г исецканог кокоса
30 г крем сира
30 г меда
2 кашике кокосовог уља
1/4 кашичице соли
Чоколадни слој:
190 г чоколадних комадића
2 кашике кокосовог уља
Рецепт за кокос коцке које се не пеку:
Како бисте направили овај колач, тепсију обложите папиром за печење, остављајући део папира да виси преко ивица. Додајте урме, бадеме, орахе, какао, екстракт ваниле и со у блендер. Мешајте док се не формира измрвљено, лепљиво тесто. Требало би да можете да стегнете лепљиво тесто рукама. Ако је смеса сува, додајте још пар урми или 1 кашичицу кокосовог уља да повећате влажност.
Пребаците тесто за колаче у посуду за печење. Чистим рукама га изравнајте и оставите на страну. Додајте исецкани кокос, крем сир, мед, кокосово уље и со у блендер. Блендирајте неколико пута док се не формира влажна, лепљива смеса. Пренесите слој кокоса у посуду за печење. Чистим рукама га изравнајте преко доњег слоја. Оставите на страну.
Отопите комадиће чоколаде и кокосово уље на пари. Прелијте чоколаду преко слоја кокоса и равномерно распоредите по посуди. Охладите колаче од кокоса у фрижидеру 1 сат или дуже. Након тога исеците и уживајте.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВУЧИЋ УПУТИО НАЈХРАБРИЈЕ ПИТАЊЕ ЛИДЕРИМА 46 ЗЕМАЉА: Да ли вам је увек био важнији формални бирократски приступ или суштина?!
ПРЕДСЕДНИК Вучић у свом говору на самиту Европске политичке заједнице у Будимпешти поставио је храбро питање пред 46 европских лидера.
07. 11. 2024. у 16:03
НАЈЈАЧА СИЛА ЕВРОПЕ НА УДАРУ: Трамп већ запретио - "Платићете високу цену!"
ДОНАЛД Трамп изјавио је прошле недеље како ће Европска унија морати да плати "високу цену" јер није куповала довољно америчких извозних производа. Део европских економиста и банкара упозорава како би победа Доналда Трампа могла изазвати трговински рат који би затим "гурнуо економију еврозоне из спорог раста у потпуну рецесију".
06. 11. 2024. у 20:03 >> 20:04
НА ВЕНЧАЊУ САМ БИЛА НАЈТУЖНИЈА ЖЕНА: Ивана је открила невероватне тајне породице Трамп
У СВОЈОЈ књизи "Raising Trump", Ивана Трамп, прва супруга Доналда Трампа, поделила је фасцинантне приче о породици Трамп које ће вас засигурно изненадити – јер када Ивана одлучи да исприча све, она заиста исприча све.
07. 11. 2024. у 13:21
Коментари (0)