БОЖАНСТВЕНИ КОЛАЧ ОД ПОМОРАНЏЕ И ПАЛЕНТЕ: Изненадите укућане сласним али једноставним колачем
Овај рецепт познатог кувара Џејмија Оливера ћете сви обожавати.
Састојци:
- 250 г омекшалог маслаца
- 250 г шећера у праху
- 4 велика јајета
- 100 г оштрог брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- 150 г инстант паленте
- 1 прстохват соли
- 100 мл сока црвене поморанџе
- 1/2 лимуна
- 9 кашика шећера у праху
Припрема:
Загрејте рерну на 190 степени и обложите калуп за торте пек-папиром. Умутите путер и шећер у праху у прозрачну, мекану смесу. Умешајте јаја, једно по једно. Помешајте брашно, паленту, прашак за пециво, кору поморанџе и прстохват соли. Сипајте тесто у калуп и пеците 25-30 минута. Извадите торту из рерне и дрвеним ражњићем пробушите 12 рупа у торти. Помешајте сок црвене поморанџе, лимунов сок и 3 кашике шећера у праху и прелијте пола количине преко колача. Кад се потпуно охлади, извадите из калупа. У остатак прелива додајте преосталих 6 кашика шећера у праху и полако сипајте преко колача. Украсите и кришкама црвене поморанџе.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
МИЛИЦА О ВЕЗИ СА СТРУГАРОМ: "Водили смо љубав пет-шест пута за 24 сата"
ПЕВАЧИЦА Милица Тодоровић ужива у новој љубави. Како преносе домаћи медији, већ неколико месеци је у вези с бизнисменом Мариом, познатим у градским круговима, који избегава јавно експонирање.
11. 01. 2025. у 15:28
Коментари (0)