МЕКЕ, ВАЗДУШАСТЕ, СА МИРИСОМ ДЕТИЊСТВА: Домаће кифлице са боровницом, уживаћете у сваком залогају
ЈЕДНА од посластица која нас подсећа на детињство су - кифлице.
Слане, или слатке, са печуркама, сиром, џемом, кремом, или воћем, онако меке и ваздушасте, просто се топе у устима при сваком залогају.
Ми вам предлажемо да их направите са боровницама, сигурни смо да ћете уживати у овом мирису и укусу који ће, на један модеран начин, да нас врати у детињство.
Потребно је:
- 1.200 г глатког брашна
- кесица прашка за пециво
- 200 г шећера
- кесица ванилин шећера
- 200 г маслаца или маргарина
- 2 јајета
- 400 мл млека
За фил:
- око 300 г свежих или смрзнутих боровница
- 100 г шећера
За премаз:
- јаје
За посипање:
- шећер у праху, по жељи
Рецепт за кифлице са боровницама
Загрејте рерну на 225 степени. Ако користите смрзнуте боровнице, одмрзните их. Умешајте комадиће маслаца или маргарина у брашно, као и прашак за пециво и ванилин шећер. Додајте јаја и млеко па замесите тесто. Поделите га на шест лоптица, па их пребаците на побрашњављену површину. Сваку лоптицу разваљајте у круг пречника око 25 цм. Затим сваки круг исеците на 8 троуглова. Боровнице поспите шећером па на сваки троуглић кашиком ставите неколико њих. Замотајте троуглове у облик кифлице и ставите их на плех обложен папиром за печење. Затим их премажите умућеним јајетом. Пеците око 15 минута у загрејаној рерни, па извадите и охладите кифлице. Тек када се добро прохладе поспите прах шећером и послужите.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЕПИРОТ ПИТА СА МЕСОМ: Овако је праве Грци, а супер је за доручак
06. 09. 2024. у 07:00
ЗАПЕЧЕНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И ПЕЧУРКАМА: Брза вечера идеална за крај дана
04. 09. 2024. у 19:00
ИЗДАШНА ОБРОК САЛАТА ГОТОВА ЗА 10 МИНУТА: Веома је заситна и укусна
04. 09. 2024. у 08:00
ВУЧИЋ УПУТИО НАЈХРАБРИЈЕ ПИТАЊЕ ЛИДЕРИМА 46 ЗЕМАЉА: Да ли вам је увек био важнији формални бирократски приступ или суштина?!
ПРЕДСЕДНИК Вучић у свом говору на самиту Европске политичке заједнице у Будимпешти поставио је храбро питање пред 46 европских лидера.
07. 11. 2024. у 16:03
НАЈЈАЧА СИЛА ЕВРОПЕ НА УДАРУ: Трамп већ запретио - "Платићете високу цену!"
ДОНАЛД Трамп изјавио је прошле недеље како ће Европска унија морати да плати "високу цену" јер није куповала довољно америчких извозних производа. Део европских економиста и банкара упозорава како би победа Доналда Трампа могла изазвати трговински рат који би затим "гурнуо економију еврозоне из спорог раста у потпуну рецесију".
06. 11. 2024. у 20:03 >> 20:04
НА ВЕНЧАЊУ САМ БИЛА НАЈТУЖНИЈА ЖЕНА: Ивана је открила невероватне тајне породице Трамп
У СВОЈОЈ књизи "Raising Trump", Ивана Трамп, прва супруга Доналда Трампа, поделила је фасцинантне приче о породици Трамп које ће вас засигурно изненадити – јер када Ивана одлучи да исприча све, она заиста исприча све.
07. 11. 2024. у 13:21
Коментари (0)