ЛЕШНИК ТОРТА: Чист класик који сви обожавају
Неодољиво укусна традиционална торта.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 10 беланца
- шећера 10 кашика
- 1 жуманце
- 100 гр лешника
- брашна 1 кашика
- 9 жуманца
- шећера 6 кашика
- густина 9 кашика
- млека 1/2 литра
- беле чоколаде 200 грама
- маргарина 250 грама
- шећера у праху 250 грама
- шлаг крема од ваниле 200 грама
- млека 100 мл
- црне чоколаде 150 грама
- 200 гр лешника
Припрема:
Умутити беланца уз постепено додавање шећера, додати жуманце, кашику брашна и лешник печен и млевен. Испећи кору.
1. Жуманца и шећер умутити миксером додати густин, млеко и мало прокувати фил. Када се фил охлади додати белу рендану чоколаду и маргарин предходно умућен са шећером у праху.
2. Шлаг крем умутити са млеком. Додати црну рендану чоколаду и печен и млевен лешник.
Торту филовати следећим редом: Кора, Фил 1, Фил 2 и одозгоре нанети шлаг или украсити по жељи.
(Superrecepti/žena)
Препоручујемо

БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина
20. 07. 2024. у 15:00

ГРАНДИСИМО ТОРТА: Раскошна посластица са 4 различита фила - за свачији укус
01. 06. 2024. у 15:00

"НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ!" Орбан се хитно јавио из Копенхагена
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан навео је из Копенхагена, где учествује на самиту Европске политичке заједнице, да је ситуација озбиљна и да се на столу налазе, "отворени, ратно оријентисани предлози".
02. 10. 2025. у 08:59

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)
ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.
02. 10. 2025. у 10:47

ВЕДРАНА ОГОРЧЕНА: "Пилић је био хришћанин! Срамота за Сплит, само мртав Пилић може бити - велики Пилић"
ХРВАТСКИ тениски ас Никола Пилић преминуо је у 87. години живота у Ријеци, а сахрањен је протеклог викенда у Опатији, граду у којем је провео последње дане живота.
02. 10. 2025. у 07:20
Коментари (0)