ПОСНА БАЈАДЕРА: Подједнако укусна као и мрсна, колач за сва времена

Новости онлине

26. 09. 2024. у 21:53

Бајадера с разлогом важи за краљицу ситних колача, а ова посна варијанта одлична је јер можете да је припремите неколико дана раније.

ПОСНА БАЈАДЕРА: Подједнако укусна као и мрсна, колач за сва времена

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

За светлији део: 

  • вода 100 мл
  • шећер 120 гр
  • маргарин 70 гр
  • кекс млевени 180 гр
  • млевен орах 180 гр

За тамнији део: 

  • вода 100 мл
  • шећер 100 гр
  • маргарин 50 гр
  • чоколада 100 гр
  • кекс ломљен 50 гр
  • орах млевени 170 гр
  • млевени кекс 170 гр

За глазуру: 

  • чоколада 150 гр
  • 4 кашика уља
  • зрна соли неколико

Припрема:

За светлији део:

Ставити воду,шећер и маргарин да се отопи и нестану кристали. Додати орахе и кекс, измешати и пустити да се прохлади. За тамни део: Ставити воду, шећер, маргарин и чоколаду да се отопи док не нестану кристали. Склонити са рингле, па додати ломљени кекс, млевени кекс и орахе. Промешати и прохладити. Кад се прохладе обе смесе поделити на два једнака дела. Смесу ставите у кесе за замрзивач од 3 литра. Добићете 4 коре, две тамне и две светле. Измерите вагицом да буду подједнаке. Масу распоредите рукама по целој кеси. Притиснити лагано оклагијом да буду коре глатке и распоређене по целој кеси. Кора треба да испуни целу површину кесе. Скалпелом пресеците кесу са обе стране и отклопите кесу као страницу књиге и заједно са кесом пренети на плато за колаче и наизменично ређати тамни и светлији део. Задњу кору прећи оклагијом да би се делови спојили. За глазуру отопити чоколаду са уљем, додати неколико зрна соли да не би глазура пуцала приликом сечења и прелити цео колач. Добро расхладити. Сећи на штангле и уживати у прелепом укусу. 

(super recepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.

01. 04. 2025. у 12:17

Коментари (0)

ЛУКА МОДРИЋ СЕНЗАЦИОНАЛНО ОДЛАЗИ КОД ВЕЛИКОГ РИВАЛА? Фудбалски шок на помолу јер Реал не жели да понуди Хрвату нови уговор!