БЕЛА РОЗЕН ТОРТА: Невероватно кремаста и издашна посластица
Бољи начин да се засладите током јесењих дана не постоји.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 паковање розен кора
- 1,2л млека
- 4 пудинга са укусом слатке павлаке, 160гр
- 8 кашика шећера
- 100 гр беле, млечне чоколаде
- 250 гр маслаца
- 200 гр млека у праху
- 200 мл слатке павлаке
Припрема:
Помешати пудинг и шећер са мало хладног млека, а остатак млека ставити на средњу ватру да проври. Када млеко проври закувати пудинг и мешати док се не згусне.
Склонити са ватре додати чоколаду и мешати док се не отопи.
Прекрити фолијом директно на пудинг и оставити да се охлади на собној температури.
Умутити маслац са млеком у праху. Умутити миксером и пудинг да омекша.
Додавати по мало пудинга маслацу и мутити.
На крају умутити слатку павлаку, али не претврдо, мекше па и њу додати из два дела у фил и све сјединити.
Филовати корице како то иначе радите па их на крају, на горњу кору коју не мажете благо оптеретити неком даском за сечење меса или нечим сличним.
Оставити бар пар сати да одстоји тако у фрижидеру, како би корице омекшале.
Декорисати белом и млечном чоколадом, шлагом по жељи около.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу
ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.
09. 04. 2025. у 20:44

ДРАМА НА ГРАДИЛИШТУ! ЈЕДНА ОСОБА ЗАРОБЉЕНА, ТРОЈЕ ПРЕЖИВЕЛО: Грађани позвани да се евакуишу због додатног урушњавања (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО преносе локални медији, претпоставља се да су две особе заробљене након што се срушило градилиште Шин Ансан, у Иљик-донгу, Гванмјон-си, близу јужнокорејске престонице.
11. 04. 2025. у 10:00 >> 10:12

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)