НЕОДОЉИВИ КОЛАЧ СА МАКОМ: Тако једноставан, а препун укуса
Неодољиви колач са маком, савршен за све прилике.
Састојци:
- меко брашно 320 г
- прашак за пециво 10 г
- млевени мак 50 г
- јаја 3
- шећер 220 г
- уље 190 мл
- со 2 г
- грчки јогурт 100 г
- рендана кора лимуна 1 кашика
- сок од лимуна 60 мл
- млеко 140 мл
- За глазуру:
- шећер у праху 60 г
- сок од лимуна 3 кашике
Припрема:
Помешајте брашно, прашак за пециво и млевени мак. У већој чинији мутите миксером шећер, јаја и ванилин-шећер док смеса не постане светлија и запремина се не повећа. Тада додајте уље, со, грчки јогурт, млеко, те кору и сок од лимуна. Мутите још мало, па постепено додајте помешане суве састојке. Смесу излијте у науљен и побрашњен мањи плех чије дно сте обложили пек-папиром и лепо поравнајте шпатулом. Пеците око 40 минута на 180 степени. Колач је мекан и влажан, па вам може деловати као да изнутра није печен, али то је у реду. Када се колач прохлади, извадите га из калупа и ставите на даску или тацну. За глазуру помешајте шећер у праху са соком од лимуна. Ишарајте колач глазуром и оставите да се пре сечења добро стегне и охлади. По жељи декоришите колутићима лимуна.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВУЧИЋ УПУТИО НАЈХРАБРИЈЕ ПИТАЊЕ ЛИДЕРИМА 46 ЗЕМАЉА: Да ли вам је увек био важнији формални бирократски приступ или суштина?!
ПРЕДСЕДНИК Вучић у свом говору на самиту Европске политичке заједнице у Будимпешти поставио је храбро питање пред 46 европских лидера.
07. 11. 2024. у 16:03
НАЈЈАЧА СИЛА ЕВРОПЕ НА УДАРУ: Трамп већ запретио - "Платићете високу цену!"
ДОНАЛД Трамп изјавио је прошле недеље како ће Европска унија морати да плати "високу цену" јер није куповала довољно америчких извозних производа. Део европских економиста и банкара упозорава како би победа Доналда Трампа могла изазвати трговински рат који би затим "гурнуо економију еврозоне из спорог раста у потпуну рецесију".
06. 11. 2024. у 20:03 >> 20:04
НА ВЕНЧАЊУ САМ БИЛА НАЈТУЖНИЈА ЖЕНА: Ивана је открила невероватне тајне породице Трамп
У СВОЈОЈ књизи "Raising Trump", Ивана Трамп, прва супруга Доналда Трампа, поделила је фасцинантне приче о породици Трамп које ће вас засигурно изненадити – јер када Ивана одлучи да исприча све, она заиста исприча све.
07. 11. 2024. у 13:21
Коментари (0)